Με την πλήρη εξαγορά, η GlycoVaxyn αποτιμάται στα 212 εκατ. δολ. Η εταιρία είχε ήδη υποστηριχθεί από venture capitals, συμπεριλαμβανομένων των Sofinnova, Index Ventures και Edmond de Rothschild Investment Partners και είχε επίσης λάβει χρηματοδότηση από το Wellcome Trust και την Janssen, μέσω συνεργασίας τους.
Η Glaxo κατείχε μειοψηφικό μερίδιο στην GlycoVaxyn από επιστημονική συνεργασία του 2012. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αναφέρει τι ποσοστό κατείχε ήδη, αλλά δεδομένης της τιμής προσφοράς, υποδεικνύει μερίδιο της τάξης του 10%.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Glaxo θα αγοράσει ένα μικρό αριθμό εμβολίων σε πρώιμο στάδιο κατά βακτηριακών λοιμώξεων όπως η πνευμονία, ο σταφυλόκοκκος, προς ενίσχυση των δραστηριοτήτων των εμβολίων που έχει ήδη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος του τμήματος εμβολίων της GlaxoSmithKline, Moncef Slaoui, η συμφωνία είναι «μια εξαιρετική ευκαιρία για επέκταση των ερευνητικών προσπαθειών» σε περιοχές όπου σήμερα δεν υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια, προσθέτοντας παράλληλα ότι η εξαγορά «συμπληρώνει τη συμφωνία με τη Novartis, που θα ενισχύσει την ηγετική θέση της GSK στα εμβόλια».

Πλήρης έλεγχος της GlycoVaxyn από την GSK, έναντι 190 εκατ. δολ.
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ψήφισμα ΠΦΣ: Κατηγορηματικό «όχι» στις αλυσίδες φαρμακείων και στην αλλοίωση του θεσμικού πλαισίου
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε ιατρείο ογκολόγου στη Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΕΣΥ – Συνάντηση Γεωργιάδη με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Μπούμπα















Comments (0)