Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι την ώρα που Υπουργείο και ΑΘ. Γιαννόπουλος ανταλλάσσουν πύρινες ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με την Αριστοτέλους οι αναφορές για καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων είναι εκ του πονηρού.
«Ο κ. Γιαννόπουλος ως «νόμιμος» εκπρόσωπος του Οργανισμού όφειλε να προχωρήσει στην υπογραφή του εντάλματος πληρωμής και όχι να κρύβεται πίσω από την απόλυτα θεμιτή άρνηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να τον αναγνωρίσουν», υποστηρίζει. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων, το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι έχει ήδη αποδεχθεί εισήγηση της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος της αναδρομικής επιστροφής χρημάτων, μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Για ανακρίβειες και θεσμικές παρεμβάσεις κάνει λόγο ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, που επέστρεψε στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την απόφαση του ΣτΕ.
«Βάση το γράμμα του νόμου και όχι «εκ του πονηρού» του Υπουργείου, σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα υπογραφής μου, για να πληρωθούν τη μισθοδοσία τους οι εργαζόμενοι, καθώς δεν ήταν νόμιμη ενέργεια», αναφέρει και εξηγεί πως αν και ο πρόεδρος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Οργανισμού, το Δ.Σ. είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης και το μόνο αρμόδιο ν’ αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει αυτόν, που έχει το δικαίωμα με την υπογραφή του να εκταμιεύσει το οποιοδήποτε ποσό.
«Η εξουσιοδοτική πράξη, (δηλ. απόφαση Δ.Σ.) δεν μου δόθηκε εν τέλει, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας (κατ’ εντολήν του υπουργείου Υγείας, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του συντάκτη )», σημειώνει.
Η Αριστοτέλους, βέβαια, κάνει λόγο για άλλη μια φορά για εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τις σχέσεις εξάρτησης του Οργανισμού «με τα πιο σκοτεινά κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής στο Σύστημα Υγείας». Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως ««offshore εταιρεία» διανομής πολιτικού χρήματος και βολέματος ημετέρων», ισχυρίζεται ότι «είναι φυσικό το σύμπλεγμα ευνοιοκρατικής και ιδιοτελούς διαχείρισης ενός πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα, να ανησυχεί μπροστά στα ευρήματα της κακοδιοίκησης που αποκαλύπτονται καθημερινά από τους ελέγχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και των Εισαγγελικών αρχών, με βάση τα οποία έχουν ήδη βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματικές πράξεις πρόσωπα-κλειδιά».
«Όσο για τις καταγγελίες για δήθεν απόκρυψη στοιχείων εισαγγελικών ερευνών, απλώς θυμίζουμε το πόρισμα-καταπέλτη των έλεγχων για των πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων και για τη συστηματική απόκρυψη στοιχείων, για τα οποία καμία ανακοίνωση «ανησυχούντων» εργαζόμενων δεν είδε το φως της δημοσιότητας», υποστηρίζει. «
«Καλύτερα θα είναι εκείνοι που επικαλούνται [τη Δικαιοσύνη], πρωτίστως να μην την αμφισβητούν με τις ίδιες τις πράξεις τους», τονίζει ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος. «Η αγωνία ορισμένων να υποκαταστήσουν την Δικαιοσύνη στο ρόλο της, δείχνει ασέβεια στα Θεσμικά Όργανα της και αδιαφορία για τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί θεμελιώδη όρο του Συντάγματος και δυστυχώς αυτό είναι έκδηλο στην ανακοίνωση και το πνεύμα του συντάκτη της», καταλήγει.
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business