Σε καθεστώς προτεραιότητας βάζει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τη δραστική ουσία atezolizumab της φαρμακευτικής επιχείρησης Roche Holding AG, για τη θεραπεία ενός συγκεκριμένου τύπου καρκίνου του πνεύμονα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο χαρακτηρισμός αφορά τη θεραπεία ασθενών με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) των οποίων η νόσος εκφράζεται με την πρωτεΐνη PD-L 1 όπως καθορίζεται από τον FDA.
Η Roche είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι ο FDA είχε θέσει σε καθεστώς επανεξέτασης προτεραιότητας τη θεραπεία με atezolizumab, σε ανθρώπους με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό καρκίνωμα των ουροφόρων οδών.

Προς έγκριση FDA νέο φάρμακο της Roche για τον καρκίνο
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Οικογενειακοί ιατροί: Ναι για τους ιδιώτες Προσωπικούς Ιατρούς – Όχι στη μονομερή αλλαγή συμβάσεων
Ξανά πρώτη η ΔΑΚΟΑ στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
SOS για την άμεση πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Μητσοτάκης στο «Μεταξά»: Πλήρης ανακαίνιση με δωρεά – Υπερσύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο τα επόμενα χρόνια
Γιατί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία «καρφώνει» το ΚΕΣΥ















Comments (0)