Με έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο απευθύνεται στο ΕΤΤΑ-ΤΣΑΥ και κοινοποιήθηκε στον ΙΣΑ από γιατρό μέλος του επιχειρείται μια ερμηνεία της εν λόγω διάταξης (άρθρου 38 του Ν. 3996/2011), η οποία κατά τον ΙΣΑ, «έχει ως συνέπεια να δυσχεραίνει τη χορήγηση της προσωρινής σύνταξης από το ΤΣΑΥ στους γιατρούς που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο ήδη, ή καταθέτουν ταυτόχρονα τα δικαιολογητικά συνταξιοδότησης και στους δύο Ασφαλιστικούς Οργανισμούς».
Έτσι, ο ΙΣΑ θα καταθέσει αίτησης ακύρωσης κατά της κανονιστικής πράξης της Διεύθυνσης Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Προσφυγή ΙΣΑ για την προσωρινή σύνταξη από το ΤΣΑΥ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Παθολόγοι: Άμεση ανάκληση του περιορισμού στη συνταγογράφηση της TSH – Προειδοποίηση για σοβαρές επιπτώσεις
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου – Χωρίς κανέναν γιατρό εν μέσω τουριστικής περιόδου















Comments (0)