Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε χθες το βράδυ στην Ελλάδα από την Αυστρία, όπου συμμετείχε στο 16ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υγείας και στην οποία χαρακτήρισε «γόρδιο δεσμό» τα θέματα βιωσιμότητας και αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας.
Οι αλλαγές στην ΠΦΥ αναμένεται να στραφούν στην αλλαγή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα μετατραπεί σε «αγοραστή» υπηρεσιών, όπως διαφαίνεται και από τον ιδιαίτερο ρόλο που προσδίδει η Αριστοτέλους στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του Οργανισμού, της οποίας η λειτουργία προγραμματίζεται για το Νοέμβριο. Για τις μονάδες ΠΦΥ προβλέπεται, μάλλον, η αναδιάρθρωση και ενοποίηση τους συνολικά
Άλλωστε, αυτή ακριβώς ήταν και η πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντού, από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου το Σεπτέμβριο.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως δεν χάνει χρόνο. Ήταν στο ίδιο συνέδριο, στις 19 Σεπτεμβρίου, που αποκάλυψε την ανατροπή στην ΠΦΥ και μόλις πριν από λίγες ημέρες, στο διαβόητο, πλέον, Φόρουμ της Καλαμάτας όπου έκανε λόγο για σφικτό χρονοδιάγραμμα, που πρέπει επιτάσσει τη λήψη αποφάσεων έως τέλη Οκτωβρίου και εφαρμογής τους από 1ης Νοεμβρίου.
Την ίδια ώρα, η ανησυχία των εργαζόμενων για το μέλλον τους είναι πλέον έντονη και χρειάστηκε και νέα συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας Α. Μπέζα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Μπέζας δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Οργανισμού θα συνεχιστεί ο διάλογος με τους εργαζόμενους και θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες στις εργασιακές σχέσεις και τις ειδικότητες. Έκανε λόγο, μάλιστα, για οδικός χάρτης για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Πρόσω ολοταχώς οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πολυεπίπεδες περικοπές δισεκατομμυρίων στο σύστημα υγείας
ΣΦΕΕ: Έντονη αντίδραση για το ΦΕΚ του Επενδυτικού Clawback 2026–2027
Αποκλειστική συνεργασία Kalteq – Hollister: Επιστροφή της Hollister στην ελληνική αγορά υγειονομικών προϊόντων
Επιστημονικές εξελίξεις και καινοτομίες στη Φυσικοθεραπείαστο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΣΦ















Comments (0)