Skip to content

Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κυλικείο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικήςδιαπιστώθηκε ότι το κυλικείο  εντός του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», διέθετε προς πώληση προϊόντα με τιμές υψηλότερες από τα προβλεπόμενα όρια. Η παράβαση οδήγησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, κατά τον αγορανομικό έλεγχο στις 5 Νοεμβρίου 2025, εντοπίστηκαν στο κυλικείο«Καπετανάκης Γ. Κων/νος», δύο προϊόντα με τιμές άνω του επιτρεπόμενου ορίου. Συγκεκριμένα, ο μονός εσπρέσο πωλούνταν προς 1,85 ευρώ, ενώ η ανώτατη τιμή είναι 1,65 ευρώ, και ο μονός καφές φίλτρου επίσης προς 1,85 ευρώ, με ανώτατη τιμή 1,50 ευρώ. Η υπέρβαση των τιμών κατά 0,20 και 0,35 ευρώ αντίστοιχα συνιστά παράβαση των άρθρων 4, 7 και 10 του Ν. 4177/13, καθώς και του άρθρου 115§2 του Κώδικα Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ., όπως ισχύει.

Νομικό πλαίσιο και διοικητική κύρωση

Η απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 7329/13-11-2025 προβλέπει την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ ανά προϊόν, συνολικά 2.000 ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 94130 (ΦΕΚ 5183/Β/06-10-2022). Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι οι τιμές σε κυλικεία εντός νοσοκομείων υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο, καθώς αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και χώρους δημόσιας υγείας. Η υπόθεση αναδεικνύει τη σημασία της τήρησης των κανόνων τιμολόγησης σε δημόσιες δομές και την ανάγκη για συνεχή εποπτεία της αγοράς, ώστε να προστατεύονται οι πολίτες από φαινόμενα αισχροκέρδειας.

κυλικείο νοσοκομείουΝοσοκομείο Παίδων Αγία ΣοφίαΠρόστιμουπερτιμολόγηση

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top