Το Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας βραβεύθηκε στο πλαίσιο των Enviromental Awards 2014 για το μεγάλο έργο της ηλιοθερμίας και της εξοικονόμησης ενέργειας που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013.
Αλλά οι προσπάθειες εξοικονόμησης πόρων από τη διοίκηση δεν σταματούν καθώς, προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, για την υλοποίηση της ενταγμένης πράξης στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 1.749.398€.
Μεταξύ των έργων που περιλαμβάνει ο διαγωνισμός και η εγκατάσταση στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης. Με αυτό τον τρόπο το Νοσοκομείο αποκτά την δυνατότητα να παράγει και να καλύπτει μόνο του τις ανάγκες σε οξυγόνο ιατρικής χρήσης, εξοικονομώντας ετησίως 350.000€.
«Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να καταστεί το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας που θα καταφέρει να απαλλαχτεί ολοκληρωτικά και δια παντός από αυτό το καθημερινό δυσβάστακτο οικονομικό βάρος», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Αναλυτικότερα η πρόταση απαρτίζεται από τα παρακάτω τέσσερα (4) υποέργα:
1. Προμήθεια εξοπλισμού Μαγειρείων-Πλυντηρίων 545.013€
2. Προμήθεια εξοπλισμού Μηχανογράφησης 245.262€
3. Προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου 558.400€
4. Προμήθεια εξοπλισμού για αναβάθμιση Η/Μ 400.723€

Πρωτοπόρο στην εξοικονόμηση πόρων ένα «πράσινο» νοσοκομείο
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα: Έκθεση-ορόσημο για τις υγειονομικές απειλές
Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας
Ανάλυση οφειλών του Δημοσίου ανά φορέα τον Δεκέμβριο 2025: Πρωταθλητές τα δημόσια νοσοκομεία













Comments (0)