Το Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας βραβεύθηκε στο πλαίσιο των Enviromental Awards 2014 για το μεγάλο έργο της ηλιοθερμίας και της εξοικονόμησης ενέργειας που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013.
Αλλά οι προσπάθειες εξοικονόμησης πόρων από τη διοίκηση δεν σταματούν καθώς, προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, για την υλοποίηση της ενταγμένης πράξης στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 1.749.398€.
Μεταξύ των έργων που περιλαμβάνει ο διαγωνισμός και η εγκατάσταση στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης. Με αυτό τον τρόπο το Νοσοκομείο αποκτά την δυνατότητα να παράγει και να καλύπτει μόνο του τις ανάγκες σε οξυγόνο ιατρικής χρήσης, εξοικονομώντας ετησίως 350.000€.
«Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να καταστεί το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας που θα καταφέρει να απαλλαχτεί ολοκληρωτικά και δια παντός από αυτό το καθημερινό δυσβάστακτο οικονομικό βάρος», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Αναλυτικότερα η πρόταση απαρτίζεται από τα παρακάτω τέσσερα (4) υποέργα:
1. Προμήθεια εξοπλισμού Μαγειρείων-Πλυντηρίων 545.013€
2. Προμήθεια εξοπλισμού Μηχανογράφησης 245.262€
3. Προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου 558.400€
4. Προμήθεια εξοπλισμού για αναβάθμιση Η/Μ 400.723€

Πρωτοπόρο στην εξοικονόμηση πόρων ένα «πράσινο» νοσοκομείο
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ
«Ζούγκλα» στην ΠΦΥ: SOS από την πρόεδρο των εργαστηριακών για παραβάσεις και τους επιστημονικά υπεύθυνους
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της













Comments (0)