«Σανίδα σωτηρίας» για άτομα μπορεί να αποτελέσει μια εφαρμογή για κινητά android, που παρουσιάστηκε στη γιορτή εθελοντισμού.
Την απάντηση σε όσους εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν στο έργο της Silver Alert έδωσε ο εθελοντικός οργανισμός ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ σε συνεργασία με το Just Alert. Ο λόγος για τον «Ψηφιακό Εθελοντή».
Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά android (www.justalert.gr/pse9.apk ή στην ιστοσελίδα www.justalert.gr, στο menu Just Alert – υποκατηγορία «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ»), η οποία παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη, κάθε φορά που την «ανοίγει», να γνωρίζει ποιος εξαφανίστηκε και πως μπορεί να ειδοποιήσει τη Silver Alert σε περίπτωση, που εντοπίσει κάποιον.
Χωρίς χάσιμο χρόνου εύκολα και απλά κάθε άνθρωπος, που έχει την πρόθεση να βοηθήσει εξαφανισμένα άτομα να ξαναβρούν τις οικογένειές τους, μπορεί να αποτελέσει μέρος αυτής της σημαντικής προσπάθειας.
Η εφαρμογή παρουσιάστηκε στη 13η Ημερίδα Εθελοντισμού, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο του Θησείου και στην οποία η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.
Στη γιορτή του εθελοντισμού συμπολίτες από 15 έως 85 ετών, όχι μόνο εξοικειώθηκαν με τη δράση της υπηρεσίας Silver Alert, αλλά είχαν και τη δυνατότητα να μάθουν πως μπορούν να συμβάλλουν, ώστε εξαφανισμένοι άνθρωποι να ξαναγυρίσουν στην οικογένειά τους.

«Ψηφιακός Εθελοντής» στην υπηρεσία των εξαφανισμένων ανθρώπων
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Αντιγήρανση στην πράξη
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
10ο Health Innovation Conference 2026: Το νέο Ταμείο Καινοτομίας σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο
Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταπολεμά τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων!







Comments (0)