Όπως μεταδίδει το Reuters, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 10 άτομα που προσβλήθηκαν από ηπατίτιδα Α και είχαν καταναλώσει κατεψυγμένες ποικιλίες φρούτων του δάσους – φράουλες, μούρα, βατόμουρα, σμέουρα και μύρτιλλα, τα οποία παράγονται στην Χιλή και την Κίνα και έχουν συσκευαστεί από κινεζικό εργοστάσιο.
Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί από καιρό ένα σοβαρό πρόβλημα στην Κίνα, όπου η ρύπανση από την ταχεία εκβιομηχάνιση έχει βαρύ τίμημα στο έδαφος και στο νερό. Η κακή υγιεινή στις εγκαταστάσεις παραγωγής και συσκευασίας αποτελεί επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή. Σκάνδαλα μόλυνσης έχουν οδηγήσει σε θανάτους και σοβαρές ασθένειες.
Η εταιρεία Patties Foods έχει ήδη ανακαλέσει τα εν λόγω προϊόντα από τα καταστήματα, όπως ενημερώνει σχετικά και ο οργανισμός Food Standards Australia, ωστόσο οι αρχές θεωρούν ως πολύ σοβαρή την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες.

Σάλος από κατεψυγμένα φρούτα με… ηπατίτιδα Α
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλάζει η πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς-Υποχρεωτική η παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Η Πρόεδρος του Συλλόγου SMA εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τις νέες ρυθμίσεις πρόσβασης των ασθενών σε ειδικούς ιατρούς
Νέο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου















Comments (0)