Όπως μεταδίδει το Reuters, , στη συμφωνία αξίας 388 εκατ. ευρώ, τα παγκόσμια δικαιώματα για τα δύο χημικά μόρια που εξαγοράζει η Σellas τα κατείχε η Chongqing, θυγατρική του κινεζικού ομίλου.
Το μόριο καρκίνου αφορά μεταξύ άλλων στη θεραπεία των καρκινικών όγκων σε πνεύμονες και στήθος. Η Σellas θα χρησιμοποιήσει τα δύο χημικά μόρια που αγοράζει για την ανάπτυξη αντικαρκινικών θεραπειών και για κλινικές δομικές. Με βάση την ανάπτυξη και την πρόοδο των δοκιμών θα καταβληθεί και το χρηματικό αντίτιμο της συμφωνίας σε τρία στάδια.
Επιπλέον, η Fosun Pharmaceutical, με βάση τη συμφωνία, θα έχει 10% δικαιώματα σε πωλήσεις και 3% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Σellas, στην περίπτωση που η εταιρεία καταφέρει να αποσπάσει έγκριση για την κυκλοφορία προϊόντων με βάση τα δύο αυτά μόρια στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
Η Σellas αποτελεί έναν επιχειρηματικό οργανισμό που εφαρμόζει στην Ελλάδα μια σειρά πρωτοποριακών κλινικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στους ασθενείς να αντιμετωπίσουν με σύγχρονες μεθόδους μια ευρύτατη γκάμα ασθενειών. Έχει ιδρυθεί από τον Άγγελο Στεργίου και με κεντρικά στη Ζυρίχη της Ελβετίας και γραφεία στην Αθήνα, αναπτύσσεται σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Σε εξαγορά μορίων από τη Fosun προχωρά η Σellas Life Sciences
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Αντιγήρανση στην πράξη
Μητσοτάκης: Νέες γενικόλογες υποσχέσεις στους νοσηλευτές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για σύσταση κλάδου νοσηλευτών και ανθυγιεινό επίδομα 300 ευρώ











Comments (0)