Όπως μετέδωσε το BBC Panorama, πρώην πωλητής της GSK δήλωσε ότι οι γιατροί πληρώνονταν για να προωθήσουν το φάρμακο της GSK για το άσθμα, Seretide. Εφόσον οι κατηγορίες αποδειχθούν, τότε η φαρμακοβιομηχανία θα έχει παραβιάσει τη Βρετανική νομοθεσία κατά της δωροδοκίας, καθώς και την Αμερικανική νομοθεσία κατά της διαφθοράς, καθώς είναι παράνομο για εταιρείες που διατηρούν έδρα είτε στη Μ. Βρετανία είτε στις ΗΠΑ, να δωροδοκούν εργαζόμενους του δημοσίου.
Ωστόσο, ο ιατρικός επισκέπτης που δεν εργάζεται πλέον στην GlaxoSmithKline, δήλωσε πως πρόκειται σαφώς για δωροδοκία, έστω κι αν οι πληρωμές αφορούσαν υπηρεσίες εκπαίδευσης, γιατί οι γιατροί έπρεπε να παράγουν συγκεκριμένο αριθμό συνταγών ως αντάλλαγμα.
Γιατρός που παραδέχθηκε την ενοχή του, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς εισέπραξε 100 στερλίνες για μια ομιλία που ποτέ δεν έκανε.
Να σημειωθεί πως οι πωλήσεις του Seretide ανέρχονται παγκοσμίως στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Η διαλεύκανση της υπόθεσης ανακοινώθηκε χθες, Μ. Δευτέρα από το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Πολωνίας (CBA), ισχυριζόμενη ότι 13 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εισαγγελικές αρχές.

Σε σκάνδαλο διαφθοράς με 13 πρόσωπα εμπλέκεται η GSK
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Εκλογές ΙΣΑ: Πρώτη δύναμη η ΔΗΚΙ με ρεκόρ συμμετοχής!
Ερώτηση Πολάκη κατά της Αγαπηδάκη για τα προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Το πρώτο δημόσιο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών













Comments (0)