Όπως επισημαίνει ο οίκος, η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, η δημοσιονομική εξυγίανση και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αποδεικνύουν ότι η οικονομία επανεξισορροπείται.
«Θεωρούμε ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραμένουν αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ως εκ τούτου επιβεβαιώνουμε την αξιολόγησή μας Β-/Β για τη χώρα», αναφέρει η Standard & Poor’s σε ανακοίνωσή της.
«Το outlook για την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση είναι σταθερό, και ισορροπεί την άποψή μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης έναντι της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής, σε σχέση με τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που συναντά στην προσπάθειά της να το κάνει», επισημαίνει ακόμη.
Αναμένει δε ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 4% το 2013 και κατά 1% το 2014, διότι τα διαθέσιμα εισοδήματα μειώνονται ως αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων εργασίας, της μείωσης των μισθών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Το ΑΕΠ αναμένεται να εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1%, το 2015, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.
Standard & Poor’s: Από το 2015 ανάπτυξη στην Ελλάδα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Δικαστική δικαίωση για τη διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής για εξαναγκασμό σε παραίτηση λόγω εργασιακών συνθηκών
Νέα γενική γραμματέας η Δάφνη‑Ελένη Νικολάου στο Υπουργείο Υγείας
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ







Comments (0)