Στην φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer μεταβιβάζει η GlaxoSmithKline τα δύο εμβόλια μηνιγγίτιδας προκειμένου να «προσαρμοστεί» στα πρότυπα των βασικών αντιμονοπωλιακών αρχών, μετά την υψηλή συγκέντρωση που επιδεικνύει από την πρόσφατη εξαγορά της μονάδας εμβολίων της Novartis.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία επεσήμανε ότι το συνολικό τίμημα για την πώληση των Nimenrix και Mencevax σε μονάδα της Pfizer, ανέρχεται σε 115 εκατ. ευρώ. (131 εκατ. δολάρια).
Η GlaxoSmithKline συμφώνησε να πουλήσει τα δύο μεγαλύτερα εμβόλια τα οποία διατίθενται στην αγορά (εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών) τα οποία κατά το περασμένο έτος πραγματοποίησαν πωλήσεις ύψους 54 εκατ. δολ.. Οι ανησυχίες διατυπώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις λοιπές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές.
Τα εμβόλια για την μηνιγγίτιδα ήταν ένα σοβαρό ζήτημα για τις αρχές ανταγωνισμού, επειδή η GlaxoSmithKline απέκτησε τα δύο ανταγωνιστικά προϊόντα της Novartis, που είναι γνωστά ως το Menveo και Bexsero.
Η πώληση στην Pfizer, αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

Στην Pfizer τα δύο εμβόλια μηνιγγίτιδας της GSK έναντι 115 εκατ. ευρώ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Προσωρινή Διοίκηση στον ΠΙΣ: Η νέα σύνθεση και οι στόχοι
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Υποχρεωτική καταχώρηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο από 1η Σεπτεμβρίου
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ















Comments (0)