Στο διεθνή χάρτη της ψηφιακής έρευνας θα μπει η Ελλάδα χάρη στο Digital Hub, που θα δημιουργήσει η Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Τον άνθρωπο που άνοιξε το δρόμο για τη σημαντική επένδυση, τον Έλληνα CEO της Pfizer, αλλά και την παγκόσμια ηγετική ομάδα της εταιρείας συνάντησε σήμερα ο Πρωθυπουργός.
Κόμβος επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στον τομέα της τεχνολογίας της υγείας μπορεί να καταστεί η Ελλάδα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με την παγκόσμια ηγετική ομάδα της εταιρείας Pfizer. Η φαρμακευτική εταιρεία αποφάσισε πριν από λίγο καιρό την δημιουργία ενός από τα έξι ψηφιακά εργαστηριακά της κέντρα (digital hubs) στη Θεσσαλονίκη.
Η υποδομή εκτιμάται ότι θα είναι επιχειρησιακά έτοιμη κατά τη διάρκεια του 2020 και θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων. Το hub θα αποτελέσει κέντρο υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας και εξειδίκευσης, το οποίο θα εστιάζει σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Βig Data/Αnalytics).
Το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της συνάντησης της παγκόσμιας ηγετικής ομάδας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Pfizer Inc. που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το success story της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην προσέλκυση επενδύσεων. Πρόσθεσε, δε, πως χάρη και στη δημιουργία του Hub «μπορεί να αποτελέσει κόμβο επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στον τομέα της τεχνολογίας της υγείας με τη δημιουργία του εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων». Παρόν στη συνάντηση στο Μαξίμου βρέθηκε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt.
Η επένδυση της Pfizer «βάζει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη του ψηφιακού μετασχηματισμού ως πόλο προσέλκυσης και άλλων αντίστοιχων επενδύσεων», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος. Μάλιστα, ο κ. Σκέρτσος ρώτησε την ηγετική ομάδα της Pfizer γιατί επέλεξαν τελικά την Θεσσαλονίκη, για να του απαριθμήσουν 4 λόγους:
1) Υψηλή ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού
2) σημαντική πυκνότητα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που είναι απαραίτητα για την έρευνα που πραγματοποιούν
3) γεωγραφική εγγύτητα με Βαλκάνια και Μέση Ανατολή
4) μια φιλοεπενδυτική κυβέρνηση που προσφέρει σταθερότητα και προβλεψιμότητα στην επένδυση.
Στο επίκεντρο, φυσικά, του εγχειρήματος ο Έλληνας CEO της Pfizer, Dr. Albert Bourla, ο οποίος άνοιξε και το δρόμο για την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως μια από τις πόλεις διεθνώς που θα φιλοξενήσουν ένα από τα 6 digital hub της Pfizer. «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για έναν Έλληνα να βρίσκεται στη θέση αυτή ενώ ταυτόχρονα τιμά την χώρα του προτείνοντας στην εταιρεία που εκπροσωπεί να επενδύσει στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο Πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη αξιοποίησης από την πολυεθνική εταιρεία της τεχνογνωσίας Ελλήνων επιστημόνων που εξειδικεύονται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας έχει ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά, καλούς ακαδημαϊκούς και Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό οι οποίοι με την επιστροφή τους στην πατρίδα θα καταθέσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Η εταιρεία έχει ως στόχο να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου.
«Η χώρα μας είναι εφικτό να καταστεί κέντρο αριστείας στον τομέα κλινικών μελετών», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε η πρωτοβουλία της Pfizer για την επέκταση της παρουσίας της να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερες εταιρείες να προβούν στην ίδια κίνηση.
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ