Όπως μεταδίδει το Reuters, η Achillion Pharmaceuticals Inc θα καταβάλει έως 1,1 δις. δολάρια για την ανάπτυξη, την διαδικασία έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών και την πώληση των φαρμάκων. Από πλευράς της, η Johnson & Johnson θα επενδύσει 225 εκατ. δολ. στην Achillion Pharmaceuticals Inc ως αντάλλαγμα για περίπου 18.400.000 ανώνυμες μετοχές, προς 12,25 δολάρια ανά μετοχή.
Η Achillion Pharmaceuticals Inc αναπτύσσει τρία φάρμακα κατά της ηπατίτιδας C: το ACH-3102 και sovaprevir, που βρίσκονται σε μελέτες μεσαίου σταδίου και το ACH-3422 που βρίσκεται σε δοκιμές πρώιμου σταδίου.
Το ACH-3102, το οποίο λαμβάνει μπαίνει σε διαδικασία fast-track στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αποτελεί μέρος της δια στόματος αγωγής συντομεύοντας το χρόνο θεραπείας σε έξι εβδομάδες.
Το πεδίο κατά της ηπατίτιδας C έχει κάνει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης για τις φαρμακευτικές τα τελευταία χρόνια. Μερικά πριν μερικά χρόνια, οι ασθενείς χρειάζονται 48 εβδομάδες θεραπείας με φάρμακα που είχαν μεγάλες παρενέργειες, ενώ μπορούσε να θεραπευτεί μόνο το 40 % των ασθενών.

Συνεργασία της Achillion με την J&J για την ηπατίτιδα C
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Παιδικοί εμβολιασμοί υπό αναθεώρηση: Τι αλλάζει στις ΗΠΑ
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)