Όπως μεταδίδει το Reuters, η Achillion Pharmaceuticals Inc θα καταβάλει έως 1,1 δις. δολάρια για την ανάπτυξη, την διαδικασία έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών και την πώληση των φαρμάκων. Από πλευράς της, η Johnson & Johnson θα επενδύσει 225 εκατ. δολ. στην Achillion Pharmaceuticals Inc ως αντάλλαγμα για περίπου 18.400.000 ανώνυμες μετοχές, προς 12,25 δολάρια ανά μετοχή.
Η Achillion Pharmaceuticals Inc αναπτύσσει τρία φάρμακα κατά της ηπατίτιδας C: το ACH-3102 και sovaprevir, που βρίσκονται σε μελέτες μεσαίου σταδίου και το ACH-3422 που βρίσκεται σε δοκιμές πρώιμου σταδίου.
Το ACH-3102, το οποίο λαμβάνει μπαίνει σε διαδικασία fast-track στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αποτελεί μέρος της δια στόματος αγωγής συντομεύοντας το χρόνο θεραπείας σε έξι εβδομάδες.
Το πεδίο κατά της ηπατίτιδας C έχει κάνει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης για τις φαρμακευτικές τα τελευταία χρόνια. Μερικά πριν μερικά χρόνια, οι ασθενείς χρειάζονται 48 εβδομάδες θεραπείας με φάρμακα που είχαν μεγάλες παρενέργειες, ενώ μπορούσε να θεραπευτεί μόνο το 40 % των ασθενών.

Συνεργασία της Achillion με την J&J για την ηπατίτιδα C
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές προϊσταμένων από τον νέο διοικητή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Τι συνέβη στο Καστελόριζο: Σύλληψη αγροτικού γιατρού – διευκρινίσεις του υπουργού και της 2ης ΥΠΕ
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο















Comments (0)