Τα δικαιώματα του φαρμάκου Kuvan για μια σπάνια γενετική διαταραχή PKU, μεταβιβάζει η γερμανική Merck KGaA στην BioMarin Pharmaceutical Inc, επιδιώκοντας να εστιάσει τη στρατηγική της περισσότερο στον καρκίνο, την ανοσολογία και τον τομέα της νευρολογίας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Merck απέκτησε το 2005 τα δικαιώματα του Kuvan και του PEG-Pal, άλλη θεραπεία της PKU (φαινυλκετονουρία), εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας.
Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας για να αναστρέψει την προηγούμενη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2016 η Merck θα λάβει ως προκαταβολή το ποσό των 340 εκατ. ευρώ (379 εκατ. δολ.), καθώς και 185 εκατ. ευρώ ως πρόσθετες αποζημιώσεις ανάλογα με τα μελλοντικά επιτεύγματα ανάπτυξης από την BioMarin.

Τα δικαιώματα Kuvan πωλεί η Merck στην BioMarin Pharma
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πολυεπίπεδες περικοπές δισεκατομμυρίων στο σύστημα υγείας
Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΕΣΥ – Συνάντηση Γεωργιάδη με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Μπούμπα
ΣΦΕΕ: Έντονη αντίδραση για το ΦΕΚ του Επενδυτικού Clawback 2026–2027
Αποκλειστική συνεργασία Kalteq – Hollister: Επιστροφή της Hollister στην ελληνική αγορά υγειονομικών προϊόντων















Comments (0)