Σύμφωνα με το αυστριακό ερευνητικό κέντρο Seibersdorf, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι με τη χρήση ραδιενεργούς ακτινοβολίας θα μπορέσουν να στειρώσουν τα αρσενικά κουνούπια και να τα αφήσουν ελεύθερα σε μεγάλες ποσότητες. Τα θηλυκά κουνούπια γονιμοποιούνται μόνο μια φορά ενώ τα αρσενικά γονιμοποιούν περισσότερες φορές
Επειδή τα θηλυκά κουνούπια είναι αυτά τα οποία μεταδίδουν τις μολυσματικές ασθένειες ελπίζουν οι επιστήμονες μέσω ενός αυξημένου αριθμού στειρωμένων κουνουπιών να περιορίσουν τη μετάδοσή τους. Οι πρώτες έρευνες δίνουν θετικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάθε χρόνο 750.000 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πεθαίνουν από ελονοσία. Τα περισσότερα από αυτά είναι παιδιά κάτω των πέντε χρόνων κυρίως στην Αφρική.
Εάν η χρήση της ραδιενεργούς ενέργειας για τη στείρωση αποδειχθεί αποτελεσματική και παρεμποδιστεί με αυτό τον τρόπο η αναπαραγωγή των κουνουπιών τότε στόχος θα είναι να αφεθούν ελεύθερα σε συγκεκριμένες περιοχές μόνο αρσενικά κουνούπια. Μέχρι τώρα όμως έχουν αφεθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό ενώ στην πραγματικότητα θα χρειαστούν δισεκατομμύρια.
Τέλος στην ελονοσία με ραδιενεργή στείρωση κουνουπιών;
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου
Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πολυεπίπεδες περικοπές δισεκατομμυρίων στο σύστημα υγείας
Εκτός νομοσχεδίου ο ενιαίος νοσηλευτικός κλάδος, αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ
Αποκλειστική συνεργασία Kalteq – Hollister: Επιστροφή της Hollister στην ελληνική αγορά υγειονομικών προϊόντων















Comments (0)