Ο Ρίντα αλ Αουκάλι δήλωσε ότι ένας ακόμη άνθρωπος εικάζεται ότι έχει μολυνθεί από τον ιό και νοσηλεύεται στην ανατολική πόλη Τομπρούκ.
Τα τρία θύματα καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη και το τέταρτο στο Τομπρούκ, είπε ο υπουργός χωρίς να διευκρινίσει από ποιο στέλεχος της νόσου είχαν μολυνθεί.
Το Τομπρούκ βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, όπου τουλάχιστον οκτώ άτομα πέθαναν φέτος από την γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με τις αρχές υγείας στο Κάιρο.
Το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους, κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία, από το 2003 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Από ένα άλλο στέλεχος, το H7N9, έχουν πεθάνει 170 άνθρωποι από την εμφάνισή του το 2013. Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Λιβύη εμφανίστηκε σε μία φάρμα πουλερικών τον Μάρτιο χωρίς ωστόσο να μεταδοθεί σε άνθρωπο.

Τέσσερις νεκροί από τη γρίπη των πτηνών στη Λιβύη
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε ιατρείο ογκολόγου στη Θεσσαλονίκη
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Πώς μειώνουμε τον κίνδυνο άνοιας: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός πρόληψης για την υγεία του εγκεφάλου















Comments (0)