Τις διαδικασίες του μετασχηματισμού του ΕΟΠΥΥ από αγοραστή-παρόχου, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, καθώς και τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας/κινητικότητας και μεταφοράς των εργαζομένων από τον ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες, ρυθμίζει νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο στο τέλος της εβδομάδας.
Περίπου 8 χιλιάδες εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας, ενώ στη διαδικασία αξιολόγησης δεν πρόκειται να εμπλακεί το ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, το ΑΣΕΠ δεν αξιολογεί τους γιατρούς και, επιπλέον, στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ «έχουμε ολόκληρες μονάδες που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα και όχι μέρος των εργαζομένων στην κάθε μονάδα, όπως έγινε με τα νοσοκομεία το καλοκαίρι». Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Την Παρασκευή το ΣΝ για τον ΕΟΠΥΥ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Κλινική Stem Cell στο Κολωνάκι: Τι εξετάζει ο ΙΣΑ μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Για πρόεδρος του ΠΙΣ στοχεύει ο Γιώργος Πατούλης















Comments (0)