Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογικής Φυσιολογίας διοργανώνεται από την Κλινική και το Εργαστήριο Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής. Το Συνέδριο αρχίζει στις 18 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων επιστημόνων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Κατά τις εργασίες θα συζητηθούν η επανάσταση που φέρνει η ανοσοθεραπεία στην αντιμετώπιση της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας, οι βιολογικοί παράγοντες στη θεραπευτική στα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, οι προληπτικές δράσεις που στοχεύουν στην καθυστέρηση της αγγειακής γήρανσης στην προσπάθεια επίτευξης μίας υγειούς διαδικασίας γήρανσης. Επίσης θα γίνουν αναφορές για τις σύγχρονες εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία και ειδικότητες όπως είναι η Ρευματολογία, η Αιματολογία, η Λοιμωξιολογία, η Καρδιολογία, η Ηπατολογία, η Γαστρεντερολογία.
Τα θέματα:
· Επιγενετικές τροποποιήσεις και μεταβολισμός (κρίσιμη η σύνδεση μεταξύ του μεταβολισμού και της επιγενετικής στην ανάπτυξη ασθενειών, ιδιαίτερα στον καρκίνο).
· Θεραπευτική προσέγγιση των ρευματολογικών παθήσεων στην εγκυμοσύνη (υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές και φάρμακα με χαμηλό κίνδυνο που μπορούν να εφαρμοστούν σε περίπτωση έξαρσης της νόσου ώστε η διαχείριση αυτών των γυναικών να μην αποτελεί ένα περίπλοκο αίνιγμα για τους Ιατρούς).
· Ανοσοθεραπείες στην αντιμετώπιση της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας: υπάρχει ελπίδα; (ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές, ιδιαίτερα για ασθενείς με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική ΟΜΛ, βελτιώνοντας πιθανώς την πρόγνωση για μια νόσο που ιστορικά συνδέεται με χαμηλά ποσοστά επιβίωσης).
· Εμβολιασμός και προφύλαξη ασθενών με μεταμόσχευση συμπαγών Οργάνων (ασθενείς με ελαττωμένους μηχανισμούς άμυνας, και πρέπει να λαμβάνουν δια βίου ανοσοκατασταλτική αγωγή είναι υψίστης σημασίας η πρόληψη λοιμώξεων.Πολλές από αυτές τις λοιμώξεις μπορούν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού και κυρίως αν ακολουθείται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων για τους ασθενείς αυτούς).
· Ο ρόλος της αρτηριακής και συστηματικής γήρανσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης (Προληπτικές δράσεις που στοχεύουν στην καθυστέρηση της αγγειακής γήρανσης και των επιπλοκών της έχουν σημαντική θέση στην προσπάθεια επίτευξης μίας υγειούς διαδικασίας γήρανσης).
· Ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα εντέρου: νέες θεραπευτικές εξελίξεις (Χρόνια νοσήματα αγνώστου αιτιολογίας όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος Crohn– ΙΦΝΕ που ταλαιπωρούν τους ασθενείς και τις οικογένειες τους και επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους).
Αξίζει να αναφερθεί πως θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία των ΙΦΝΕ, ενδεχόμενες παρενέργειες των χρησιμοποιούμενων φαρμάκων καθώς και νέες στρατηγικές για την καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Καθηγητή Μιχ. Βουλγαρέλη, η επιλογή των θεμάτων του Συνεδρίου έγινε με στόχο την κατανόηση παθογενετικών μηχανισμών, την περιγραφή νεότερων δεδομένων, καθώς και τη σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση συχνών νοσημάτων της εσωτερικής Παθολογίας.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ