Στην πληρωμή εφημεριών έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσει το Υπουργείου Υγείας, που εξασφάλισε χρήματα και για την πληρωμή προμηθευτών.
Φορέας καλών μαντάτων, μέσα στη δυσμενή κατάσταση που ταλανίζει το ΕΣΥ, ήταν ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, στη συνάντηση του με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
Συγκεκριμένα, προς το τέλος του μήνα το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να αποδώσει το σύνολο της δαπάνης των εφημεριών για τους γιατρούς των νοσοκομείων, για το Γ’ τρίμηνο. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 56,2 εκατ. ευρώ, 50,2 εκατ. ευρώ για τους γιατρούς των Νοσοκομείων και 6 εκατ. ευρώ για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ.
Επιπλέον, υπεγράφη σήμερα η απόφαση για την χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 90 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην πληρωμή προμηθευτών.
Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, το ποσό θα διανεμηθεί στα νοσοκομεία των ΥΠΕ:
1η ΥΠΕ : 33.156.000,00
2η ΥΠΕ: 12.467.000,00
3η ΥΠΕ : 6.249.000,00
4η ΥΠΕ :11.389.000,00
5η ΥΠΕ : 6.768.000,00
6η ΥΠΕ: 13.339.000,00
7Η ΥΠΕ : 6.632.000,00
Επιπλέον, σε συνέχεια της προσπάθειας εξασφάλισης χρημάτων για πληρωμές παρόχων στον ΕΟΠΥΥ (εδώ), ο Θ. Δημόπουλος διαπραγματεύεται με τον Υπουργό Οικονομικών για την αύξηση των ορίων δαπανών κατά 300 εκατ. ευρώ, με στόχο τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των νοσοκομείων και των φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με υλικά και φάρμακα.
Βρέθηκαν χρήματα για τα Δημόσια Νοσοκομεία!
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Αντιγήρανση στην πράξη
Μητσοτάκης: Νέες γενικόλογες υποσχέσεις στους νοσηλευτές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για σύσταση κλάδου νοσηλευτών και ανθυγιεινό επίδομα 300 ευρώ















Comments (0)