Μια συγκεκριμένη αυλάκωση του εγκεφάλου που βρίσκεται και στα δύο ημισφαίρια φαίνεται πως ευθύνεται για τις ψευδαισθήσεις και τη σχιζοφρένεια.
Σύμφωνα με μελέτη η συγκεκριμένη πτυχή τείνει να είναι μικρότερη σε εκείνους τους ασθενείς που έχουν ψευδαισθήσεις, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν. Πρόκειται για μια περιοχή του εγκεφάλου που φαίνεται να διαδραματίζει κάποιο ρόλο στην διάκριση μεταξύ των πραγματικών και των φανταστικών αντιλήψεων.
Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature Communications, θα μπορούσαν τελικά να βοηθήσουν στην έγκαιρη διάγνωση της σχιζοφρένειας.
Οι πτυχώσεις του εγκεφάλου ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των διαφορετικών ατόμων και διακρίνονται στον εγκέφαλο από τη γέννησή μας κιόλας.
«Θα μπορούσε κάποιος να έχει γεννηθεί με αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα στον εγκέφαλό του και αυτό να αποτελέσει προδιάθεση για να αναπτυχθούν αργότερα παραισθήσεις στη ζωή του ατόμου», δήλωσε ο Jon Simons, ένας νευροεπιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Ωστόσο, τόνισε ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα περίπλοκο φαινόμενο. Οι ψευδαισθήσεις είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα, αλλά μερικοί ασθενείς διαγιγνώσκονται με άλλες περίεργες διαδικασίες σκέψης.

Βρέθηκε «η αρχή της σχιζοφρένειας» στον εγκέφαλο
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Παιδικοί εμβολιασμοί υπό αναθεώρηση: Τι αλλάζει στις ΗΠΑ
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Τα κιλά χάνονται στη ζυγαριά, αλλά γυρίζουν: Μελέτη για τα φάρμακα κατά της Παχυσαρκίας
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Πρόγραμμα RETENTION: Η Ευρώπη ενώνει τις δυνάμεις της για την καρδιακή υγεία
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)