Στον λεμφοειδή ιστό πολλαπλασιάζεται ο ιός HIV ακόμα και όταν δεν είναι ανιχνεύσιμος σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αντιρετροϊκή αγωγή και δεν έχουν συμπτώματα του AIDS.
Όπως υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο Nature διεθνής ομάδα ειδικών, με επικεφαλής τον Δρ Στίβεν Βολινσκι της Ιατρικής Σχολής «Feinberg» του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, μελέτησαν ιικές αλληλουχίες σε δείγματα λεμφαδένων και κυττάρων του αίματος από τρεις ασθενείς μολυσμένους με τον ιό HIV που δεν είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα του στο αίμα τους.
Διαπίστωσαν μια ιική αποθήκη στο λεμφοειδή ιστό, που πιστεύουν ότι διατηρεί μολυσμένα κύτταρα σε κατάσταση αναμονής και η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς με μολυσμένα κύτταρα.
«Η πρόκληση είναι να διοχετεύσουμε δραστικές ουσίες σε κλινικά αποτελεσματικές ποσότητες εκεί που ο ιός συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται εντός του οργανισμού των ασθενών. Και η ανάπτυξη αντιρετροϊκών φαρμάκων που θα μπορούν να φτάσουν στις νέες κρυψώνες του HIV στον λεμφοειδή ιστό ίσως είναι και το πρώτο βήμα σε μια ουσιαστική προσπάθεια ίασης του AIDS » εξηγεί ο Δρ Βολινσκι.

Βρέθηκε νέα κρυψώνα του ιού HIV στους λεμφαδένες
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Αντιγήρανση στην πράξη
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Μητσοτάκης: Νέες γενικόλογες υποσχέσεις στους νοσηλευτές
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για σύσταση κλάδου νοσηλευτών και ανθυγιεινό επίδομα 300 ευρώ















Comments (0)