Skip to content

Νέα έκδοση για τη θεραπεία του διαβήτη από τη Novo Nordisk

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα αποτελέσματα ανοίγουν το δρόμο σε μια νέα, τελική φάση, δοκιμών η διαδικασία της οποία αναμένεται να διαρκέσει ένα χρόνο περίπου. Η νέα προσέγγιση υπόσχεται να προωθήσει τη θεραπεία του διαβήτη με χάπια αντί για ενέσεις, η οποία χαρακτηρίζεται ως ένα σημαντικό βήμα τόσο από την δανέζικη επιχείρηση, όσο και για τους πάσχοντες από διαβήτη.
Τα GLP-1 φάρμακα δρουν διεγείροντας την απελευθέρωση ινσουλίνης, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι πολύ χαμηλά. Η Novo έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην αγορά του GLP-1, με την ενέσιμη θεραπεία Victoza.
Σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank, η Novo δεν αναμένεται να προχωρήσει στην ανάπτυξη του φαρμάκου, πριν από το 2020.
Οι θεραπείες που βασίζονται στο GLP-1 είναι αποτελεσματικές θεραπείες για το διαβήτη τύπου 2 και είναι πρόσθετες διαθέσιμες επιλογές στη φαρμακευτική αγωγή του διαβήτη. Τα φάρμακα που βασίζονται στο GLP-1 περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες φαρμάκων: τα ανάλογα του παρόμοιου με τη γλυκαγόνη πεπτίδιου-1 (GLP-1) και οι αναστολείς της διπεπτιδυλπεπτιδάσης-4 (DPP-4).

Novo NordiskΔιαβήτης

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τί γίνεται με τον κλινικό έλεγχο στον ΕΟΠΥΥ;
Πώληση του τμήματος διαβήτη της Bayer στην ΚΚR

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top