Skip to content

Μαζική παραίτηση γιατρών στο Γ.Ν. Ρεθύμνου

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου από το «τσουνάμι» παραιτήσεων γιατρών. Αφορμή στάθηκε η πειθαρχική δίωξη που άσκησε η διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος της διευθύντριας της παθολογικής κλινικής.

Παραίτηση φαίνεται πως υπέβαλαν 15 γιατροί, ενώ αναμένονται να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους. «Πηγή» του κακού στάθηκε το πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος εδώ και έναν χρόνο και συγκεκριμένα στη παθολογική κλινική υπηρετούσαν δύο μόνιμοι γιατροί, που έπρεπε να ανατπεξέλθουν σε περισσότερες από οκτώ εφημερίες τον μήνα, χωρίς να μπορούν να πάρουν άδεια, όπως εξήγησε o υπό παραίτηση γιατρός του νοσοκομείου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης σε δηλώσεις του στο GRtimes.gr  Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γιατρός εφημερίας καλούνταν κάποιες φορές να πρέπει να καλύψει ταυτόχρονα και το ΤΕΠ και την κλινική COVID.

Όπως  περιέγραψε ο κ. Σαριδάκης την προηγούμενη Κυριακή, η διευθύντρια της παθολογικής, Ελένη Ιωαννίδου δήλωσε ότι θα κάνει εφημερία στο ΤΕΠ και δεν θα κάνει άλλες εισαγωγές στην παθολογική κλινική.

Ωστόσο, σε απάντηση της  στάσης της κ. Ιωαννίδου  ακολούθησε πειθαρχική δίωξη από την διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, η οποία  ισχυρίστηκε ότι η κ. Ιωαννίδου δεν είχε καμιά δικαιοδοσία να λάβει τέτοια απόφαση. Ο κ. Σαριδάκης έκανε λόγο μια ανακοίνωση με απαράδεκτους υπαινιγμούς για την διευθύντρια της παθολογικής.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι  προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη. Επειδή δεν υπήρξε θετική αντίδραση οι γιατροί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με τον κ. Σαριδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Σημειώνεται  ότι παραίτηση δήλωσαν όλοι οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Τεχνητού Νεφρού και της Παθολογικής.

ΕφημερίεςΝοσοκομείο ΡεθύμνουΠαθολογική ΚλινικήΠαραιτήσεις

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Bayer: Διασφάλιση βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων σε μητέρες και μωρά
Τηλεδιάσκεψη Σχοινά-Αρκουμανέα για την πανδημία

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top