Skip to content

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί για το clawback

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Σε δράσεις διαμαρτυρίας έναντι του Clawback προχωρούν το προσεχές χρονικό διάστημα οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμπαραστέκεται στην πρωτοβουλία και στην διεκδίκηση του δικαιώματος για κατάργηση του μέτρου υφαρπαγής των εσόδων τους.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ επισημαίνει πως τελεία στην εφαρμογή του άδικου μέτρου θα έπρεπε να έχει μπει από το 2018. Αντίθετα μια πενταετία μετά, «υφίσταται διογκούμενο, καθώς η πολιτεία αυξάνει τις παροχές εντός του ιδίου προϋπολογισμού».

Οι εργαστηριακοί γιατροί βιώνουν τον «εφιάλτη» στο τέλος του μήνα  να πρέπει να αντιμετωπίσουν την υπέρβαση, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσό να αφαιρείται από τις αμοιβές τους για τις εξετάσεις που εκτέλεσαν. Σημειωτέον είναι πως  απαγορεύεται να αρνηθούν την εκτέλεση τους.  Με την εφαρμογή του μέτρου το σύνολο των εργαστηρίων  είναι υπερχρεωμένο και κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, με τις όποιες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

Συνεπώς, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνεται στην Πολιτεία με το αίτημα «να λάβει τα απαραίτητα και επιστημονικά αποδεκτά μέτρα εξορθολογισμού της εκτέλεσης εξετάσεων, την επαρκή χρηματοδότηση και την αξιοπρεπή αποζημίωση των εργαστηρίων». Ακόμη, ο ΠΙΣ ζητά από τους γιατρούς να ενημερώσουν τους ασθενείς τους λόγους για τους οποίους διαταράσσεται το σύστημα παροχής.

clawbackΕργαστηριακοί ΓιατροίΠανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Μαρία Σακουφάκη ξανά πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top