Τη δέσμευση Πρωθυπουργού και Υπουργού πως δεν θα ανατραπεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων στην Ελλάδα απαιτεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και προειδοποιεί με “θυελλώδεις” αντιδράσεις.
Έγκυρες πληροφορίες των μελών του Συλλόγου αναφέρουν πως, “η κυβέρνηση ετοιμάζει – καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση των Τροϊκανών – νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου , μπορεί να είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός».
Όπως εξηγούν, η διάταξη αυτή αποτελούσε εμπόδιο στην δημιουργία καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου και πως μια τέτοια εξέλιξη θα βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους, (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κλπ)», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.
Εκφράζοντας την ελπίδα ότι, οι πληροφορίες είναι αβάσιμες και αναληθείς καλούν τον πρωθυπουργό, τον υπουργό υγείας και την πρόεδρο του ΕΟΦ «να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση ούτε και σχεδιασμός».
Σημειώνουν, δε, ότι ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης, θα επιβεβαιώσει τους φόβους μας και τις πληροφορίες μας και «στην περίπτωση αυτή θα αντιληφθούν όλοι ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες».
«Θα αντιληφθούν επίσης ότι δεν μπορούν να εμπαίζουν ένα κλάδο υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες», καταλήγει.

Casus belli για τον ΠΦΣ το ιδιοκτησιακό
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλάζει η πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς-Υποχρεωτική η παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Η Πρόεδρος του Συλλόγου SMA εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τις νέες ρυθμίσεις πρόσβασης των ασθενών σε ειδικούς ιατρούς
Νέο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας















Comments (0)