Skip to content

FESTIVAL ALZHEIMER 2024 από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

To FESTIVAL ALZHEIMER 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεµβρίου δίνοντας το σωστό στίγµα για την άνοια! Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Σεπτέµβριο, Παγκόσμιο Μήνα ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο Alzheimer. Επιδίωξη είναι να αφυπνιστεί το κοινό για την άνοια, να παρέχει ενημέρωση για τις υπάρχουσες δομές και τις διαθέσιμες υπηρεσίες για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους και να προτείνει τρόπους να ζουν καλύτερα οι ασθενείς και οι οικογένειές τους.

Το φεστιβάλ θα υλοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο. Από την πλευρά του ΚΠΙΣΝ, η εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων, ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις, σχεδιασμένες για να προσφέρουν ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία στο κοινό. Οι θεματικές και οι ενότητες του είναι ποικίλες: διατροφή, άσκηση, νέες τεχνολογίες, εργαστήρια για παιδιά, τεστ µνήµης, συµβουλευτικές υπηρεσίες και παροχή πληροφοριών για δοµές και τρόπους υποστήριξης ασθενών και φροντιστών σε όλη την Ελλάδα. Έμφαση θα δοθεί στην καταπολέµηση του κοινωνικού στίγµατος, μιας αφανούς πτυχής της νόσου, δίνοντας την ευκαιρία στα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

11:00-12:30 Oργανώσεις Alzheimer από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τις δράσεις τους

12:30-14:00 Διάλεξη «Οι τελευταίες επιστηµονικές εξελίξεις στην άνοια»,
Νίκος Σκαρµέας, Καθηγητής Νευρολογίας

14:00-15:00 Συνάντηση µε τους ειδικούς
Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Νίκος Σκαρµέας, Καθηγητής Νευρολογίας
Το κοινό, οι ασθενείς και οι φροντιστές θα έχουν την δυνατότητα να ρωτήσουν τους ειδικούς για επιστηµονικά ζητήµατα σχετικά µε την άνοια.

15:00-18:00 Τεστ Μνήμης (µε απαραίτητη δήλωση συµµετοχής στο τηλέφωνο 1102)

16:00-17:00 Εργαστήριο για παιδιά «Μαθαίνω για τη νόσο Alzheimer»

17:00-19:00 Εργαστήριο «Διατροφικές οδηγίες για καλή νοητική υγεία»,
Δημήτρης Σκαρμούτσος, Σεφ

19:00 Κεντρική εκδήλωση: «Η άνοια στη ζωή µας»
Συντονίζει o δηµοσιογράφος Δηµήτρης Τάκης.
• Χαιρετισµοί
• Εισαγωγική οµιλία «Άνοια, Δίνουµε το σωστό στίγµα!»
Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών
• Άτοµα µε άνοια και φροντιστές µιλούν για τη ζωή µε την άνοια, τις δυσκολίες, τις αισιόδοξες στιγµές και τις πηγές βοήθειας.
• Μουσική Συναυλία από το Φωνητικό Σύνολο En-Chor σε διαχρονικά τραγούδια

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

11:00-12:00 Εργαστήριο για παιδιά «Μαθαίνω για τη νόσο Alzheimer»

12:00-13:00 Διάλεξη «Πρακτικά ζητήµατα στη φροντίδα της άνοιας»,
Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας

13:00-14:00 Συνάντηση µε τους ειδικούς
Φαίδρα Καλλίγερου – Νευρολόγος, Εύη Κώτσιου – Νευρολόγος, Κωστής Προύσκας – Ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας
Το κοινό, οι ασθενείς και οι φροντιστές θα έχουν την δυνατότητα να ρωτήσουν τους ειδικούς για επιστηµονικά ζητήµατα σχετικά µε την άνοια.

15:00-18:00 Τεστ μνήμης (µε απαραίτητη δήλωση συµµετοχής στο τηλέφωνο 1102)

18:00-20:00 Εργαστήριο «Διατροφικές οδηγίες για καλή νοητική υγεία»

Περισσότερες πληροφορίες για το Festival Alzheimer 2024 στις ιστοσελίδες www.alzheimerathens.gr και www.snfcc.org.

FESTIVAL ALZHEIMER 2024Εταιρεία Alzheimer ΑθηνώνΚέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ΝιάρχοςΠαγκόσμιο Μήνα ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γραφεία Συμβουλευτικής & Εξέτασης για τη Σεξουαλική Υγεία από τον ΕΟΔΥ
Ευρωπαϊκή «ένεση» για να κρατήσουν τα συστήματα Υγείας τους νοσηλευτές τους

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top