Skip to content

Άδωνις σε γιατρούς: Ελάτε σε διάλογο, αλλιώς…

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπήτης Βουλής θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ την Παρασκευή θα παραλάβει το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης της Πρωτοβάθμιας Φροντλιδας Υγείας (ΠΦΥ). “Οι γιατροί μας και όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ είναι προσκεκλημένοι σε αυτο τον ανοικτό διάλογο και δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις”,  τόνισε ο Υπουργός καλώντας τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία  αν είναι δυνατόν και σήμερα, για να τελειώσει η ταλαιπωρια του κόσμου.

“Η εικόνα της σύγκρουσης Υπουργείου και γιατρών δεν εξυπηρετεί κανένα και πρωτίστως δεν εξυπηρετει τους πολίτες”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας παρακατω “πιστεύω πραγματικά ότι δεν θέλουν οι γιατροι μας να πουν στον ελληνικό λαό ότι ζητούν την εξαίρεση από ένα μέτρο που ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες που εργάζονται στο Δημόσιο”.

Μετα την παρουσίαση των βασικών αξόνων και την παραλαβή του πορίσματος, με τις κατευθυντήριες γραμμές απο τον ΠΟΥ, το Υπουργείο θα ανοίξει το διάογο κε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τη συμμετοχή και των κομμάτων. “Δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τι θα κανουμε αν επιμείνουν στις κινητοποιήσεις. Προφανώς αν διαρκώς και καθημερινά τους καλούμε σε διάλογο και δεν έρχονται , κάποια στιγμή το Υπουργείο θα πρέπει να εξασφαλίσει την προσβαση στην υγεία στουσ ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ”, τόνισε ξεκαθαρλιζοντας πως όποιο μέτρο λαμβανεται και  αυτο της διακοπής των συμβάσεων 633 γιατρών των μονάδων του ΕΟΠΥΥ δεν παίρνεται πισω. 

“Δεν επιδιώκω τη σύγκρουση, αλλά τη συναίνεση και τον πολιτισμένο διάλογο” υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Εν τω μεταξύ,  οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ ετοιμάζοθυν Κινητοποιήσεις σε μονάδες υγείας με πρωτη την αυριανή στη μονάδα της Αλεξάνδρας.

Άδωνις ΓεωργιάδηςΕΟΠΥΥ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λύση για τις αποζημιώσεις Ασπίς- Commercial
«Mεταλλαγμένο» καλαμπόκι ένοχο για καρκινογενέσεις

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top