Σε πλήρη κλινική αναμονή έχει θέσει η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων την αίτηση του δοκιμαζόμενου φαρμάκου pacritinib, της εταιρείας CTI BioPharma Corp, για τον καρκίνο του αίματος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η CTI BioPharma Corp δήλωσε ότι έχει αποσύρει την αίτηση της για το πειραματικό φάρμακο του καρκίνου του αίματος, προκειμένου να επανεξετάσει τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή επισημαίνει επίσης ότι η CTI BioPharma Corp ζήτησε συνάντηση πριν από την υποβολή του φακέλου προς πλήρη κλινική αναμονή.
Ο FDA είχε αναφέρει νωρίτερα (στις 4 Φεβρουαρίου) πως το pacritinib προκαλεί αυξημένη θνησιμότητα και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες στους ασθενείς που λάμβαναν σχετική θεραπεία.
Υπό το καθεστώς της πλήρους κλινικής αναμονής, όλοι οι ασθενείς που λαμβάνουν σήμερα pacritinib θα πρέπει να διακόψουν αμέσως τη θεραπεία.

Σε κλινική αναμονή βάζει ο FDA φάρμακο της CTI BioPharma
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Εγκαινιάστηκε νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος Στασινόπουλου
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ















Comments (0)