Skip to content

Νέο «χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα των Νοσοκομείων – Σειρά παίρνει και ο ΕΟΠΥΥ

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Με έγγραφο του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Θ. Κοματά υπενθυμίζει στα νοσοκομεία την υποχρέωση να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από την υποχρέωση εξαιρούνται κεφάλαια που αφορούν στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών για το επόμενο 15νθημερο.

eggrafo_nosokomeiaΠρόκειται για εκ νέου εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 (που είχε εφαρμοστεί επί Υπουργίας Π. Κουρουμπλή). Απαντώντας στα βέλη που εξαπέλυσε επί του θέματος η αντιπολίτευση και την κριτική της ΝΔ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αναγκαστικό δανεισμό, “σκουπίζοντας” όλα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν απομείνει», το Υπ. Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά».

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι ο κ. Κοματάς δεν νομιμοποιείται να απευθύνει το αίτημα και ότι πρόκειται για κίνηση που αφαιρεί την ευθύνη από την ηγεσία του Υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται σήμερα να αποφασίσει, σε έκτακτη συνεδρίασή του, τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας

δημόσια νοσοκομείαΕΟΠΥΥΠΦΣΤαμειακά ΔιαθέσιμαΤτΕ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαγραφή χρεών ΕΟΠΥΥ μέσω…αγροτικού
Οι αδύνατοι κινδυνεύουν περισσότερο μετά από έμφραγμα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top