Skip to content

Οι διαφορές στη φαιά ουσία είναι αποτέλεσμα της δυσλεξίας

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Συμφωνώντας και με παλαιότερες έρευνες, η έρευνα έδειξε ότι ο όγκος της φαιός ουσίας στα παιδιά με δυσλεξία ήταν μειωμένη συγκριτικά με παιδιά της ίδιας ηλικίας, που δεν αντιμετωπίζαν το πρόβλημα. Ωστόσο, καμία διαφορά δεν εντοπίστηκε σε νεότερα παιδιά με το ίδιο επίπεδο ανάγνωσης.
Όπως διαπίστωσαν επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Georgetown, εξετάζοντας μαγνητικές τομογραφίες παιδιών με δυσλεξία και χωρίς, η λιγότερη φαιά ουσία είναι αποτέλεσμα της μαθησιακής δυσκολίας.
«Αυτό δείχνει ότι οι ανατομικές διαφορές που καταγράφονται στις περιοχές του αριστερού ημισφαιρίου, που σχετίζονται με την επεξεργασία της γλώσσας, φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της αναγνωστικής εμπειρίας και όχι αιτία τους», σημειώνουν οι επιστήμονες.

Έρευνα

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανησυχία για την αγορά
Συγκέντρωση για το ΠΕΔΥ

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top