Την περικοπή 1.000 περίπου θέσεων εργασίας σχεδιάζει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ινσουλίνης στον κόσμο, η Novo Nordisk, στο πλαίσιο σχεδίου μείωσης του κόστους, καθώς αναμένεται να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο περιβάλλον το 2017, ειδικά στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η φαρμακευτική εταιρεία, της οποίας το εργατικό δυναμικό ανέρχεται σε 42.300, δήλωσε σχεδόν το ήμισυ των απολύσεων (500 θέσεις περίπου) θα είναι από τη Δανία.
«Έχουμε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη (σ.σ. η μείωση ανθρώπινου δυναμικού) για να μπορέσουμε να έχουμε μια βιώσιμη ισορρόπηση μεταξύ εσόδων και δαπανών», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Lars Rebien Sorensen.
Σχεδόν το ήμισυ των εσόδων της Novo προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια διαβητικοί. Ωστόσο, οι τιμές έχουν συμπιεστεί από συστήματα Υγείας.
Όπως επισημαίνει η Novo, οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα επηρεάσουν τις μονάδες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) καθώς και τα εμπορικά τμήματα παγκοσμίως.

Περί τις 1.000 θέσεις παγκοσμίως κόβει η Novo Nordisk
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλάζει η πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς-Υποχρεωτική η παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Οικογενειακοί ιατροί: Ναι για τους ιδιώτες Προσωπικούς Ιατρούς – Όχι στη μονομερή αλλαγή συμβάσεων
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Η Πρόεδρος του Συλλόγου SMA εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τις νέες ρυθμίσεις πρόσβασης των ασθενών σε ειδικούς ιατρούς













Comments (0)