Skip to content

Κιλκίς: 4 ακόμη πρόσφυγες στο νοσοκομείο με ηπατίτιδα Α

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

Ερωτηματικά για το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών για λοιμώδη νοσήματα, εγείρουν τα συνεχιζόμενα κρούσματα ηπατίτιδας Α που καταγράφονται σε Κέντρα Φιλοξενίας και άλλες δομές της χώρας.

Τέσσερα (4) νέα περιστατικά, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί από το Κέντρο Φιλοξενίας Νέας Καβάλας, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κιλκίς, λίγες εβδομάδες μετά την επιτόπια έρευνα “φωτιά” των Υγειονομικών Υπηρεσιών για τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης στην εν λόγω δομή, η οποία φιλοξενεί συνολικά 2.000 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας (Α) στο γενικό πληθυσμό ήταν 15, ενώ από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα μόνο στο Κιλκίς έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας αν κι εμφανίζεται καθησυχαστικό αποφεύγει συστηματικά να δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία για το επίπεδο ανοσοποίησης των προσφύγων-μεταναστών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, διαβεβαιώνει ότι ο εμβολιασμός των παιδιών στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών γίνεται από τις ΜΚΟ βάσει συγκεκριμένου προγράμματος και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Αποσαφηνίζει, πάντως, ότι σε όλα τα Κέντρα Φιλοξενίας που μετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, έχει πραγματοποιηθεί ο προβλεπόμενος εμβολιασμός. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των ενηλίκων, η ΓΓ τονίζει ότι ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α είναι υποχρεωτικός για όλα τα υγιή παιδιά άνω του 1ός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο (2) δόσεων κι επιλεκτικά στους ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

ΕμβολιασμόςΗπατίτιδα ΑΝοσοκομείο ΚιλκίςΠρόσφυγες-Μετανάστες

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έρευνα για “κύκλωμα” παράνομων νεκροτομών στο ΑΠΘ
16o PHARMA point: “Η ώρα της καινοτομίας στη φαρμακευτική περίθαλψη και επιστήμη”

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top