Skip to content

Υπεύθυνο το… άγχος για τις μισές εργατοώρες που χάνονται

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

«Το άγχος είναι το δεύτερο πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία», όπως σημείωσε ο Άντορ, τονίζοντας πως «Οι εργαζόμενοι που υποφέρουν από άγχος δυσκολεύονται περισσότερο να συγκεντρωθούν, κάνουν περισσότερα λάθη και υφίστανται με μεγαλύτερη συχνότητα ατυχήματα στον χώρο εργασίας».
Αυτό οδηγεί σε σωματικά προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια, αλλά έχει και έναν οικονομικό αντίκτυπο στις εταιρείες, καθώς αυξάνονται οι συχνές απουσίες από την εργασία και μειώνεται η παραγωγικότητα, πρόσθεσε.
Οι εταιρείες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το στρες με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν «οποιονδήποτε άλλον κίνδυνο για την εργασιακή ασφάλεια και την υγεία», όπως υπογράμμισε ο Επίτροπος.
Το άγχος που σχετίζεται με την εργασία αποτελεί ένα «οργανωτικό θέμα, κι όχι ένα προσωπικό», συμπλήρωσε η Κρίστα Σέντλατσεκ, η οποία είναι επικεφαλής της υπηρεσίας της ΕΕ που ηγείται της εκστρατείας για την μείωση του άγχους στον χώρο εργασίας.
Πολλοί εργοδότες θεωρούν ότι είναι δυσκολότερο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό από τα «παραδοσιακά» ζητήματα υγείας και ασφάλειας, σημείωσε η ίδια.
Η εκστρατεία για έναν υγιή χώρο εργασίας θα διεξαχθεί για δύο χρόνια και θα ασχοληθεί με μεθόδους μείωσης του άγχους σε συνεργασία με εκατοντάδες οργανώσεις και συνδικάτα σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες.

ΆγχοςΚαρδιαγγειακά

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέο πειραματικό φάρμακο της Pfizer αυξάνει το χρόνο επιβίωσης
Ψηφιακό μάρκετινγκ και επικοινωνία για στελέχη φαρμακευτικών

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top