Skip to content

Σε σκάνδαλο διαφθοράς με 13 πρόσωπα εμπλέκεται η GSK

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Όπως μετέδωσε το BBC Panorama, πρώην πωλητής της GSK δήλωσε ότι οι γιατροί πληρώνονταν για να προωθήσουν το φάρμακο της GSK για το άσθμα, Seretide. Εφόσον οι κατηγορίες αποδειχθούν, τότε η φαρμακοβιομηχανία θα έχει παραβιάσει τη Βρετανική νομοθεσία κατά της δωροδοκίας, καθώς και την Αμερικανική νομοθεσία κατά της διαφθοράς, καθώς είναι παράνομο για εταιρείες που διατηρούν έδρα είτε στη Μ. Βρετανία είτε στις ΗΠΑ, να δωροδοκούν εργαζόμενους του δημοσίου.
Ωστόσο, ο ιατρικός επισκέπτης που δεν εργάζεται πλέον στην GlaxoSmithKline, δήλωσε πως πρόκειται σαφώς για δωροδοκία, έστω κι αν οι πληρωμές αφορούσαν υπηρεσίες εκπαίδευσης, γιατί οι γιατροί έπρεπε να παράγουν συγκεκριμένο αριθμό συνταγών ως αντάλλαγμα.
Γιατρός που παραδέχθηκε την ενοχή του, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς εισέπραξε 100 στερλίνες για μια ομιλία που ποτέ δεν έκανε.
Να σημειωθεί πως οι πωλήσεις του Seretide ανέρχονται παγκοσμίως στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Η διαλεύκανση της υπόθεσης ανακοινώθηκε χθες, Μ. Δευτέρα από το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Πολωνίας (CBA), ισχυριζόμενη ότι 13 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εισαγγελικές αρχές.

GlaxoSmithKlineGSKΔωροδοκίεςΣκάνδαλο

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποσύρει τη «μάχη» ενάντια στο Botox η J&J
Φώτης Ιγνατίου: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top