Όπως αναφέρει το Reuters, τα εργαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες χρεώνουν έως και 50 δολ. για τον έλεγχο των επιπέδων κορτιζόλη, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν έως και μία εβδομάδα. Με την επικείμενη εφαρμογή στο smartphone το κόστος θα ανέρχεται σε λιγότερο από 5 δολ., δίδοντας τα αποτελέσματα σε λιγότερο από 10 λεπτά περίπου.
Με έναν απλό σωλήνα, το αντίστοιχο λογισμικό και ένα δείγμα σάλιου, θα μπορούν να μετρηθούν πλέον τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, σύμφωνα την νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ICE/ENDO 2014, της Διεθνούς Εταιρείας Ενδοκρινολογίας.
«Έχουμε σχεδιάσει μια μέθοδο με την οποία ο καθένας μέσα από ένα smartphone θα είναι σε θέση να μετρήσει τα επίπεδα κορτιζόλης στου σιελογόνους πολύ γρήγορα, εύκολα και ανέξοδα» όπως τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Joel Ehrenkranz, διευθυντής διαβήτη και ενδοκρινολογίας στο Intermountain Healthcare, της Γιούτα.
«Σε πολλά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, δεν υπάρχουν εξετάσεις για τη μέτρηση της κορτιζόλης. Πλέον, υπάρχει δυνατότητα με το βασικό διαγνωστικό τεστ μέσω smartphones» όπως τονίζει ο Δρ Joel Ehrenkranz, σημειώνοντας πως «Η μέτρηση κορτιζόλης σιέλου, με αυτή την τεχνολογία, θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθούν προσωπικά βιομετρικά επίπεδα του άγχους τους, εύκολα και ανέξοδα».
Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, πρέπει να είναι φθηνή η εξέτασης, καθώς όπως σημειώνει ο Ehrenkranz, πρέπει να κοστίζει μόνο 1 δολ. στους ενδιαφερόμενους.
Νέα εφαρμογή για smartphone «καταργεί» εργαστηριακές εξετάσεις
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Ανακαλείται αμφιλεγόμενη μελέτη για την COVID που τροφοδότησε τον σκεπτικισμό των εμβολίων λόγω «παραπληροφόρησης»
Θεσσαλονίκη: Ξεμπλοκάρει το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο – Έργο 435 εκατ. ευρώ















Comments (0)