Ο 40χρονος λιβεριανός κατέρρευσε λίγη ώρα μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λάγος και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Νιγηρίας, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σε όλα τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα σύνορα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας Έμπολα, που μόλις από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 660 ανθρώπων στη δυτική Αφρική.
Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επιδημία Έμπολα στην ιστορία. Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Γουινέα, αλλά η ασθένεια εξαπλώθηκε ταχύτατα στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.
Σημειώνεται πάντως πως ο νεκρός λιβεριανός «δεν είχε επαφή με το κοινό» μετά την άφιξή του στη Νιγηρία, και τοποθετήθηκε σε καραντίνα μόλις διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις νιγηριανές Αρχές.
Να σημειωθεί πως ο Έμπολα είναι μία μορφή αιμορραγικού πυρετού που σκοτώνει έως και το 90% των ανθρώπινων κρουσμάτων, ανάλογα με το στέλεχος του ιού.
Κατάσταση συναγερμού μετά τον πρώτο θάνατο από Έμπολα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
«Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»















Comments (0)