Skip to content

Στρατηγική συνεργασία Pharmathen-InterΜune

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Δυναμική είσοδο στον τομέα των σπάνιων νόσων κάνει η Pharmathen με τη διανομή του «ορφανού» φαρμάκου πιρφενιδόνη, που αποτελεί τη μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ήπια ως μέτρια ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση.
«Η συνεργασία με την InterMune ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ενώ βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις θεραπευτικές επιλογές της Pharmathen στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε και τη συνεργασία με την ελβετική Novartis για την συμπροώθηση (co-marketing) στην ελληνική αγορά δύο καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων για τη ΧΑΠ.
Ο Πρόεδρος της Pharmathen, Βασίλειος Κάτσος, με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής συμφωνίας με την InterMune, δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η InterMune είναι τιμή για εμάς. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας δέσμευσης να διαφοροποιούμαστε διαρκώς παρέχοντας καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές στους Έλληνες ασθενείς, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εμπλουτίσαμε το χαρτοφυλάκιό μας με μια τόσο σημαντική θεραπεία. Ως επακόλουθο της συνεργασίας αυτής, η Pharmathen έχει εδραιώσει τη θέση της στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος και έχει επίσης εισέλθει στον τομέα των σπάνιων νόσων. Παραμένοντας πάντα πιστοί στις αξίες μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε κορυφαία καινοτόμα προϊόντα, έτσι ώστε να καλύψουμε τις θεραπευτικές ανάγκες με υψηλής ποιότητας θεραπείες».
Η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση είναι μια μακροχρόνια νόσος κατά την οποία αναπτύσσεται βαθμιαία στους πνεύμονες ένας σκληρός ινώδης ιστός, προκαλώντας επίμονο βήχα, συχνές μολύνσεις και σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή.
Η ασθένεια είναι σοβαρή και μπορεί να προκαλέσει σημαντική αναπνευστική ανεπάρκεια και σταδιακά να οδηγήσει σε θάνατο. Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση που εκτιμάται ότι επηρεάζει από 14 έως 43 ανθρώπους ανά 100.000 στο γενικό πληθυσμό.

InterMunePharmathenΙδιοπαθής Πνευμονική ΊνωσηΣυμφωνία

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σήμα κινδύνου από τη ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Ο Ebola στο επίκεντρο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της ΕΕ

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top