Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου Harold Weinberger στην έναρξη της δίκης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν «Για να μιλήσουμε ξεκάθαρα γι ‘αυτό, η Guidant έκανε την απάτη και, στη συνέχεια, ότι είπε ψέματα στη Johnson & Johnson, πιστεύοντας ότι έτσι δε θα γινόταν γνωστή η απάτη».
Ωστόσο, οι δικηγόροι της Boston Scientific, η οποία απέκτησε την Guidant στις αρχές του 2006 έναντι 27 δισ. δολ. και ανέλαβε την ενδεχόμενη ευθύνη των ενεργειών της, ισχυρίστηκαν ότι η Guidant δεν έπραξε σε κάτι λάθος αλλά αντιθέτως δήλωσαν ότι στηρίχθηκε στις οδηγίες των νομικών της συμβούλων.
«Δεν πίστευαν ότι ενεργούσαν αθέμιτα», δήλωσε ο δικηγόρος William Ohlemeyer.
Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το Δεκέμβριο.
Μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων και ανταγωνιστικές προσφορές που οδήγησαν την τιμή πολύ πιο πάνω από την αρχική προσφορά της J&J (στα 21 δις. δολ.), η Boston Scientific απέκτησε τελικά την Guidant.
Στα 7,2 δισ. οι απαιτήσεις της J&J από την Boston Scientific
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί “ανύπαρκτη” ιατρική εξειδίκευση
Κρίση στην Ογκολογική του ΠΓΝ Ιωαννίνων με σοβαρές καταγγελίες για αυταρχισμό και επικίνδυνες πρακτικές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πώς σχεδιάζουν οι γιατροί την συνταξιοδότηση τους στην Ευρώπη
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας
33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα το 2026















Comments (0)