Skip to content

Έκτακτες προσλήψεις για τον κοροναϊό

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Τη σύσταση Διατομεακής Επιτροπής σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων καθώς και προσλήψεις έκτακτου προσωπικού αποφάσισε το ΕΣΔΥ κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Στο  πλαίσιο της προετοιμασίας και θωράκισης της χώρας για το νέο κορονοϊό, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας εξουσιοδότησε τον ΕΟΔΥ να προβεί σε άμεσες  και αναγκαίες προσλήψεις, προκειμένου να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, την task force και  τις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Μετά και την απόφαση επικαιροποίησης του σχεδίου δράσης υφίσταται αυξημένη ετοιμότητα στις πύλες εισόδου της χώρα,  στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,  στις δηλώσεις του ζήτησε να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για ένα θέμα Δημόσιας Υγείας και προέτρεψε τους πολίτες να ακούν τους ειδικούς επιστήμονες.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε την ετοιμότητα των μηχανισμών και το γεγονός ότι «ο κορονοϊός έχει μία πολύ χαμηλή θνητότητα και δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε έμφαση στην επαγρύπνηση καθώς και στην αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης και στην χώρα μας κρούσματος τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων στις πύλες εισόδου ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι μπορεί να μην είναι δυνατόν να περιοριστεί εκεί, αφού ο χρόνος επώασης μπορεί να φτάσει τις 10, έως και τις 14 μέρες.

Μάλιστα, ο ίδιος συνιστά ψυχραιμία και προσοχή στην διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς οι ελληνικές υγειονομικές αρχές ήδη έχουν ελέγξει μέχρι τώρα 28 ψευτο-ύποπτα περιστατικά και ένα αληθινά ύποπτο.

Αθανάσιος ΕξαδάκτυλοςΕΣΔΥΚορονοϊόςΤσιόδρας ΣωτήρηςΥπουργός Υγείας

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σήμερα κλείνει η διαπραγμάτευση για την ηπατίτιδα C
Τα 10 πιο σημαντικά νέα φάρμακα για το 2020

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top