Skip to content

Τα smartphones και tablets ευθύνονται και για… ρυτίδες

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Όπως προειδοποιούν οι δερματολόγοι, το συνεχές σκύψιμο πάνω από την οθόνη χαλαρώνει το δέρμα και σακουλιάζει τα μάγουλα, δημιουργώντας ιδίως μια χαρακτηριστική ρυτίδα πάνω από την κλείδα. Η κατάσταση αυτή συναντάται κυρίως σε άτομα 18 έως 39 ετών, που διαθέτουν κατά μέσο όρο τρεις ψηφιακές συσκευές και σκύβουν πάνω από την οθόνη τους γύρω στις 150 φορές την ημέρα.
Ο δερματολόγος δρ Κρίστοφερ Ρόουλαντ της Κλινικής του Λονδίνου, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», δήλωσε ότι «το πρόβλημα των ρυτίδων και το σακούλιασμα στα μάγουλα και τον λαιμό κάποτε άρχιζε στο τέλος της μέσης ηλικίας, όμως κατά την τελευταία δεκαετία έχει γίνει πια πρόβλημα μιας γενιάς νέων γυναικών».
Όπως είπε ο Κρίστοφερ Ρόουλαντ, οι γυναίκες συνήθως εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπό τους και όχι στην περιοχή του λαιμού τους, όμως η τελευταία, εκτός του ότι είναι συνεχώς εκτεθειμένη στον ήλιο (λόγω και της μόδας), δέχεται επίσης πρόσθετες πιέσεις, όσο περισσότερο μια γυναίκα κοιτάζει χαμηλά σε κάποια οθόνη.
Μάλιστα, η εταιρεία καλλυντικών Yves Saint Laurent ισχυρίζεται ότι δημιούργησε την πρώτη κρέμα που είναι κατάλληλη για το νέο «τεχνολογικό» πρόβλημα του δέρματος, περιέχοντας ένα νέο μόριο που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Το δέρμα γίνεται ολοένα λιγότερο ελαστικό όσο περνάει ο χρόνος, καθώς μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου.

SmartphonesTabletsΓήρανσηΚινητά ΤηλέφωναΡυτίδες

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι ξένες γλώσσες κάνουν τον εγκέφαλο να «δουλεύει» καλύτερα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top