Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξουν να συγκεντρωθούν σήμερα κηδεμόνες, εργαζόμενοι, ακόμη και ασθενείς που έχουν τη δυνατότητα, ελπίζοντας πως θα ενεργοποιήσουν, για ακόμη μια φορά, την ευαισθησία του πρωθυπουργού για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Άσυλο Ανιάτων, αποτέλεσμα της καθυστέρησης στις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ και την αυξημένη φορολογία.
«Τo πολιτικό προσωπικό της χώρας που διαχειρίζεται τις τύχες όλων μας καλείται να αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τους αριθμούς – δημιουργικής λογιστικής αλλά προσπαθεί να ενισχύσει κάθε ανθρωπιστική δράση και ενέργεια», αναφέρει ανακοίνωση εργαζομένων και κηδεμόνων.
Όπως ξεκαθαρίζουν, το Ίδρυμα δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση και η λειτουργία του στηρίζεται σε προσφορές ευαισθητοποιημένων ιδιωτών, στη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ασύλου Ανιάτων και στο «πλέον πενιχρό», όπως το χαρακτηρίζουν, νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ για τους ανίατους ασφαλισμένους.
«Η μεγάλη καθυστέρηση των οφειλομένων νοσηλίων από τον Ε.Ο.Π.Π.Υ., σε συνδυασμό με τις ολοένα και αυξανόμενες φορολογικές απαιτήσεις του κράτους σε σημείο υπερβολής, έχει ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά τον «οικονομικό στραγγαλισμό» του Ασύλου Ανιάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», προειδοποιούν.
Η καθημερινότητα των 200 βαρέως πασχόντων ασθενών, το 80% των οποίων είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί (παραπληγία, τετραπληγία, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, διαταραχές κινητικότητας), δυσχεραίνει, η σίτιση των ασθενών είναι στοιχειώδης, ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με το έργο τους απλήρωτοι.
«Καλούμε τον πρωθυπουργό να τηρήσει τη προσωπική δέσμευση, που μας είχε δώσει τον περασμένο Αύγουστο, για εξεύρεση λύσης. Ζητάμε τον άμεσο συντονισμό των τριών συναρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Εργασίας και Υπουργείου των Οικονομικών) προκειμένου να ξεπεραστούν οι τεράστιοι σκόπελοι – γραφειοκρατικοί και μη, ώστε να συνεχίσει το Άσυλο Ανιάτων τη λειτουργία του», αναφέρουν Εργαζόμενοι, Ασθενείς και Κηδεμόνες τους.

Άσυλο Ανιάτων: Έξω απ’ το Μαξίμου εργαζόμενοι και κηδεμόνες ασθενών
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
17ο Pharma & Health Conference: Πού βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ και ποιοι είναι οι στόχοι για το 2030
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Το ΕΣΥ στο μικροσκόπιο: Μεγάλο Debate στο 17ο Pharma & Health Conference
















Comments (0)