Δεν τίθεται θέμα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο λόγω του ιού Ζίκα, όπως τόνισε το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας.
Ο υπουργός υγείας της Βραζιλίας Ρικάρντο Μπάρος δήλωσε πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων υπό τον φόβο εξάπλωσης του ιού Ζίκα.
Και τόνισε ότι κατά τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν στην χώρα κατά την διάρκεια διεξαγωγής των Αγώνων τον Αύγουστο –χειμερινός μήνας στο νότιο ημισφαίριο— θα υπάρχουν λιγότερα κουνούπια Aedes aegypti, με το τσίμπημα των οποίων μεταδίδεται και ο Ζίκα.
«Δεν το εξετάζουμε (σ.σ. το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης των Αγώνων)» δήλωσε ο Μπάρος προς ξένο μέσο ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δεν τίθεται θέμα αναβολής Ολυμπιακών λόγω Ζίκα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πώς διατέθηκαν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία
Δικαστική δικαίωση για τη διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής για εξαναγκασμό σε παραίτηση λόγω εργασιακών συνθηκών















Comments (0)