Skip to content

Δωρεάν πρόγραμμα άσκησης Pilates για ασθενείς με Κυστική Ίνωση

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

 

 

Δωρεάν ομαδικό πρόγραμμα άσκησης Pilates για ασθενείς με Κυστική Ίνωση προσφέρεται στους ασθενείς. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, σε συνεργασία με τη σχολή χορού DanceNikol, τους  δίνει την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, την αναπνευστική λειτουργία και την ψυχολογική τους ευεξία.

Ειδικά σχεδιασμένα ομαδικά μαθήματα Pilates παρέχονται σε ασθενείς όλων των ηλικιών. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές.

 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στον ίδιο χώρο ή σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, λόγω του κινδύνου μετάδοσης βακτηρίων που μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία τους. Για λόγους προστασία το ομαδικό πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω Zoom,  οπότε μπορούν να λάβουν μέρος ασθενείς από όλη την Ελλάδα, με απόλυτη ασφάλεια.

Ακόμη προσφέρονται και  δια ζώσης μαθήματα στη σχολή χορού DanceNikol (Μαρούσι, Αθήνα), για έναν περιορισμένο αριθμό ασθενών. Συγκεκριμένα, σε κάθε ομαδικό μάθημα επιτρέπεται μόνο ένας ασθενής δια ζώσης για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την Κυστική Ίνωση.

Όφελος

Με δεδομένο ότι η τακτική άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας για την Κυστική Ίνωση,  εκτιμάται ότι τα μαθήματα  θα βελτιώσει την αναπνευστική λειτουργία, την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη. Ειδικότερα, η αναπνευστική λειτουργία των ασθενών θα καλυτερεύσει χάρη  στις καινοτόμες θεραπείες CFTR Modulators. Επίσης, ευνοεί τη μεταμόσχευση πνευμόνων.  Η άσκηση γίνεται το πιο δυνατό όπλο των ασθενών στον αγώνα για «Απεριόριστη Ανάσα».

Το Κλασικό Mat Pilates που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα είναι μια ήπια αλλά αποτελεσματική μέθοδος άσκησης, η οποία προάγει τη σωματική ενδυνάμωση και την ψυχική ευεξία, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση των ασθενών.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τη σχολή χορού DanceNikol για τη γενναιόδωρη εθελοντικ΄΄η προσφορά της προς τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

 

 

Πρόγραμμα μαθημάτων

Ομάδα ενηλίκων ασθενών και μεταμοσχευμένων: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στις 17:00

Ομάδα ανήλικων ασθενών (10-17 ετών): Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στις 17:00

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες εδώ

helpline@cysticfibrosis.gr

τηλ: 211 0137700

 

PilatesΆσκησηΔωρεάν ΠρόγραμμαΚυστική Ίνωση

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις Προσωπικών Ιατρών
Απεργιακή πανυγειονομική κινητοποίηση από την ΠΟΕΔΗΝ

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...