Η Draeger Hellas πρωτοπορεί στον τομέα της Αναισθησίας, παρουσιάζοντας δύο προηγμένες ψηφιακές λύσεις. Τα συστήματα αυτά επαναπροσδιορίζουν την πρακτική στην Αναισθησιολογία: το λογισμικό SmartPilot® View και το CritIS Synergy+ platform.
Κατά τη διάρκεια του 26ου Πανελλήνιου Συνέδριου Αναισθησιολογίας, που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής, η Draeger Hellas, μέλος του διεθνούς ομίλου Dräger, έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα δύο αυτά συστήματα και να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δυνατότητές τους.
Ειδικότερα, το SmartPilot® View αποτελεί ένα προηγμένο λογισμικό, με στόχο να ενισχύει την ακρίβεια και την ασφάλεια στη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Το σύστημα βοηθά τον αναισθησιολόγο να χορηγεί δοσολογίες φαρμάκων, βάσει των αναγκών κάθε ασθενούς. Με την υποστήριξή του βελτιώνονται τα αποτελέσματα κατά τη διαδικασία της ανάνηψης όπως για παράδειγμα με τη μείωση του μετεγχειρητικού παραληρήματος (post-surgery delirium).
Σημειώνεται πως η υιοθέτηση εργαλείων όπως είναι το SmartPilot® View της Dräger από την ιατρική κοινότητα συμβάλλει στη μείωση της χρήσης αναισθητικών φαρμάκων, γεγονός που έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη βιωσιμότητα — ιδίως όσον αφορά τα εισπνεόμενα αναισθητικά, τα οποία αποτελούν αέρια του θερμοκηπίου. Όταν η προσέγγιση αυτή εφαρμόζεται σε χιλιάδες επεμβάσεις, η διαχείριση της αναισθησίας – βάσει δεδομένων – συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας των νοσοκομείων και στη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος.
Αξίξει να αναφερθεί ότι με πρωτοπόρο πνεύμα στις Ψηφιακές λύσεις για την Οξεία Φροντίδα η Draeger Hellas πρόσφατα σύναψε μια εμπορική συμφωνία με την εταιρεία Acute Care . Στόχος ήταν η αντιπροσώπευση της πλατφόρμας κλινικού πληροφοριακού φακέλου CritIS Synergy+ platform με εφαρμογή τόσο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όσο και στην Αναισθησία.
Το CritIS Synergy+ platform
Πρόκειται για μέρος της ψηφιοποίησης του φακέλου ασθενούς που αντικαθιστά την χειρόγραφη καταγραφή καθώς αυτοματοποιεί τη συλλογή δεδομένων από ιατρικές συσκευές στο κλινικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα καταγράφονται άμεσα όλες τις παραμέτρους και παρεμβάσεις σε πραγματικό χρόνο. Με τη χρήση τέτοιων συστημάτων αυξάνεται η ασφάλεια του ασθενούς και των ιατρικών δεδομένων αλλά και η αποτελεσματικότητα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Είναι βασικό εργαλείο στην πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Υγεία και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεταρρύθμισης των επόμενων ετών στην λειτουργία των νοσοκομείων στην χώρα μας.
Comments (0)