Συντάκτης

Αιμίλιος Νεγκής

Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine

Σχετικά Άρθρα

4 Comments

 1. 1

  Ασκληπιάδης

  Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα κομψό να σχετίζει κανείς την ανέγερση νοσοκομείων με κάθε λογής ανταποδοτικά επιχειρηματικά συμφέροντα! Εκτός από τις αντιρρήσεις από συνδικαλιστές και τοπικούς παράγοντες υπήρχαν και ισχυροί νομικοί λόγοι ώστε πολλές απ αυτές τις ιδέες δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν. Για το νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής υπάρχουν ήδη υποδειγματικές μελέτες από πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι η συμφορά στο Μάτι έδειξε ότι οι τοπικές κοινότητες εκτός από τα μικρά ή μεγάλα οικονομικά συμφέροντα πρέπει να ασχοληθούν με ουσιαστικές διεκδικήσεις και με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής!

  Reply
 2. 2

  Παναγιώτης Μ.

  Σχολιάζω το άθλιο κατά τ’ άλλα άρθρο σας, μόνο και μόνο για την σχεδόν απαξιωτική αναφορά σας – και μάλιστα δύο φορές (με χρήση θαυμαστικών κτλ) – στο νέο νοσοκομείο Κομοτηνής. Ξέρετε, υπαρχουν, και ζουν πολίτες αυτής της χώρας και εκτός λεκανοπεδίου Αττικής. Γιατί δεν κάνετε μια επίσκεψη στο σημερινό νοσοκομείο Κομοτηνής – το οποίο είναι κατασκευασμένο το 1934 – για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης στις οποίες νοσηλεύονται 365 μέρες το χρόνο (και όχι μόνο σε καταστάσεις κρίσης όπως στην Ανατ. Αττική), άνθρωποι, κατά τ’ άλλα, συμπολίτες σας ;;;; Και αυτό ισχύει για τα νοσοκομείο όλων των πόλεων στα οποία αναφέρεστε. Δε νομίζω ότι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα ζουν άνθρωποι Β’ Κατηγορίας. Το άρθρο σας δυστυχώς στερείται σοβαρότητας, αφού καλώς κάνετε αναφορά στην έλλειψη σχεδιασμού και στις αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων, όμως οι αναφορές σας σε Νοσοκομεία της επαρχίας, και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, μόνο εμπάθεια και άγνοια φανερώνει.

  Reply
  1. 2.1

   Αιμίλιος Νεγκής

   Το γεγονός ότι το χαρακτηρίζετε άθλιο το άρθρο μου το αφήνω στην κρίση όσων μας διαβάζουν. Στο επίκεντρο του σχολιασμού μου είναι η έλλειψη νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Και όχι αν είναι σωστό ή όχι να φτιαχτεί νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή. Ναι το νοσοκομείο Κομοτηνής είναι παλιό και η περιοχή έχει ανάγκη νέου. Αν σκεφτούμε όμως ότι σε απόσταση 50 χλμ από την Κομοτηνή υπάρχει το νοσοκομείο Ξάνθης που λειτουργεί από το 1996 και σε απόσταση 58 χλμ το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2002, τότε επιμένω ότι προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει να είναι η δημιουργία νοσοκομείου στην Αν. Αττική και όχι στην Κομοτηνή. Ή στη Χαλκίδα και στη Λευκάδα. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα μικρά νομαρχιακά νοσοκομεία, που φτιάχτηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως π.χ. του Μεσολογγίου. Ανάγκες υπάρχουν και συνεχώς θα δημιουργούνται νέες.

   Reply
 3. 3

  Nικόλαος Π. Τσώλης

  κ Νεγκή διάβασα το άρθρο σας με μεγάλη προσοχή και έχετε ορισμένες επισημάνσεις ιδιαίτερα εύστοχες, ενδεικτικά αναφέρω για το «συνωστισμό» κλινών στο Κέντρο της Αθήνας. Η Ανατολική Αττική μετά και την κατασκευή του Αεροδρομίου θα έπρεπε να είχε ήδη Νοσοκομείο. Σε συνδυασμό με το λιμάνι του Λαυρίου και της Ραφήνας αλλά και με τη μετοίκιση πολιτών στις περιοχές που κάποτε αποτελούσαν εξοχικές κατοικίες.

  Όμως το Νοσοκομείο από μόνο του δε αρκεί, απαιτείται προσωπικό, οργάνωση και σωστή στελέχωση όχι με λύσεις βραχυπρόθεσμες. Άρα η παραγωγική λειτουργία θα αργήσει (βλ Σαντορίνη).

  Η λύση είναι η πλήρης αξιοποίηση των Κέντρων Υγείας, Ραφήνας, Λαυρίου, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Καλυβίων και το Κέντρο Υγείας Πρίφτη στη Κερατέα το οποίο διαθέτει Αξονικό και Μαγνητικό Τομογράφο. Στη Φινλανδία Κέντρα Υγείας καλύπτουν απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών υγείας και διασυνδέονται με Νοσοκομεία σε απόσταση ακόμη και 200km.

  Συμπερασματικά ας αξιοποιήσουμε και βελτιώσουμε ΑΜΕΣΑ τις σημερινές υποδομές και να μη χανόμαστε σε φαραονικά σχέδια τα οποία θα αργήσουν πάρα πολύ να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Με εκτίμηση

  Ν Τσώλης Bsc, Msc, Phd

  Reply

Aφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *