Στον Έβρο, τη Ροδόπη και την Ξάνθη εγκαινίασε δομές ο υπουργός Υγείας. O κ. Γεωργιάδης πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε υγειονομικές δομές της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, παρέστη στα εγκαίνια τριών πλήρως ανακαινισμένων Κέντρων Υγείας, σε Δίκαια, Σουφλί και Εχίνο. Επίσης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επισκέφθηκε και εγκαινίασε το Κέντρο Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για άτομα με Άνοια στην Κομοτηνή.

Πρώτος σταθμός τα Δίκαια Έβρου
Η περιοδεία άρχισε από το Κέντρο Υγείας Δικαίων στον Έβρο, που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός της πλήρως ανακαινισμένης δομής. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Μαρία Κράββαρη, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Αδαμάντιος Παπαδόπουλος και ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης.
Αξίζει να αναφθερθεί ότι η ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Δικαίων είχε συνολικό προϋπολογισμό 1.879.136 ευρώ. Οι εργασίες περιλάμβαναν την κατασκευή εξωτερικής θερμοπρόσοψης, την αντικατάσταση των εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, την τοποθέτηση νέας στέγης και την εγκατάσταση νέων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών δικτύων.
Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν νέο σύστημα ψύξης και θέρμανσης και φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ κατασκευάστηκε και κέντρο διανομής οξυγόνου. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς, πλήρη ανακατασκευή των WC και των χώρων υγιεινής, καθώς και εκτεταμένη αναβάθμιση του μικροβιολογικού και του ακτινολογικού εργαστηρίου.

Εγκαινιάστηκε και το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Σουφλίου
Επόμενος σταθμός ήταν το Σουφλί, στο οποίο ο κ. Γεωργιάδης εγκαινίασε το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας. Στην εκδήλωση παρέστησαν η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Μαρία Κράββαρη, οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο μουφτής Διδυμοτείχου Εμίν Σερίφ και ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης.
Σημειώνεται ότι το έργο της πλήρους ανακαίνισης είχε συνολικό προϋπολογισμό 2.030.552 ευρώ και περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, εξωτερική θερμοπρόσοψη, αντικατάσταση κουφωμάτων, νέα στέγη και νέα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά δίκτυα. Επιπλέον, εγκαταστάθηκε νέο σύστημα ψύξης και θέρμανσης, τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα και δημιουργήθηκε κέντρο διανομής οξυγόνου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες χρωματισμού, πλήρης ανακατασκευή των χώρων υγιεινής και των WC, καθώς και σημαντικές παρεμβάσεις στο μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο.
Νέα δομή ψυχικής υγείας για άτομα με άνοια στην Κομοτηνή
Στην Κομοτηνή,ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για άτομα με Άνοια και ακολούθησαν τα εγκαίνια της νέας δομής. Το Κέντρο Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας στην Κομοτηνή λειτουργεί με φορέα την ΑμΚΕ «Άγιος Λουκάς» και παρέχει δωρεάν εξειδικευμένη ημερήσια θεραπευτική φροντίδα σε ασθενείς με άνοια και νόσο Alzheimer, ανεξάρτητα από το στάδιο της νόσου.Η νέα δομή απευθύνεται τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές τους.
Τελευταίος σταθμός ο Εχίνος
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το Κέντρο Υγείας Εχίνου στην Ξάνθη, το οποίο επίσης παραδόθηκε μετά την ολοκλήρωση εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης. Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε σε 1.766.157 ευρώ. Οι εργασίες περιλάμβαναν την κατασκευή εξωτερικής θερμοπρόσοψης, την αντικατάσταση εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, την τοποθέτηση νέας στέγης και την εγκατάσταση νέων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών δικτύων. Στο Κέντρο Υγείας εγκαταστάθηκε νέο σύστημα ψύξης και θέρμανσης, τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα και δημιουργήθηκε κέντρο διανομής οξυγόνου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, πλήρης ανακατασκευή των WC και των χώρων υγιεινής, καθώς και εκτεταμένες παρεμβάσεις στο μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο.
Γεωργιάδης: «Θα κάνουμε περισσότερα από 157 Κέντρα Υγείας»
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας ς αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι ο αρχικός στόχος των 157 δομών όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά αναμένεται να ξεπεραστεί.«Μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναλάβαμε την ευθύνη να παραδώσουμε ανακαινισμένα, πλην των νοσοκομείων, 157 κέντρα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως σημείωσε ο υπουργός , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εκφράσει επιφυλάξεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης σχετικά με την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.
Στη σημασία της ταυτόχρονης αναβάθμισης των υποδομών και της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. «Σήμερα, εγκαινιάζοντας τα Κέντρα Υγείας Δικαίων και Εχινού, στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα: καμία περιοχή της πατρίδας μας δεν είναι μόνη, κανένας πολίτης δεν είναι μόνος», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Αγαπηδάκη.















Comments (0)